Admin
TUR REFERAT
Vikasetra - Kjerringhaugen - Einangsetra Tirsdag 8. Juni 10
Turen til Valldalen måtte avlyses. I stedet la vi turen som en rundtur rundt Skorgedalen: Først opp fra Skorgen til Gammelsetra, deretter til Vikasetra, Kjerringhaugen, forbi Storstølen og Nysetra og fram til Einangsetra, (ett av årets turmål) og så tilbake til Skorgen.
 
Det ble litt forskjellige turalternativer på denne turen. 4 av de 12 frammøtte deltakerne synes hele rundturen ble litt for lang, og foretrakk heller å kjøre opp til parkeringsplassen i Skorgedalen, for å ta den siste delen av turen.
Vi andre la i vei fra Skorgen. Opp til Gammelsetra var stien god. Videre til Vikasetra var stien lite oppgått, men bra merket. Så kom en ”missing link”, et parti uten merket eller god sti. Vi gikk litt oppover til å begynne med, og kom inn på et hjortetråkk som førte oss helt ned til traktorveien fra Torvika. Videre ble stiene både bedre og svært godt ryddet og merket. Spesielt var stien fra Nysetra og over til Einangsetra blitt veldig fin.
Det var ideelt turvær, litt sol og passe temperatur. Myrene var også ganske tørre, så det var framkommelig overalt.
Vi tok en lengre kaffipause på Kjerringhaugen. Vi satte oss i solveggen på ÅIF-hytta, og satt der helt til sola gikk ned bak Skarven.
På vei mot Einangsetra traff vi resten av turfølget som hadde tatt turen fram og tilbake fra parkeringsplassen.
I det vi nådde Einangsetra fikk se solnedgangen over Åndalsnes og Isfjorden, et vakkert syn.
Vi nådde tilbake til Skorgen ca. kl. 2200, etter en 4 timers fin rundtur.
Disse var med på turen: Tur-retur Einangsetra: Bjørg Brevik, Sissel Stangenes, Gunnbjørg Eriksen, Arild Tokle, rundtur: Torill Prestegård, Erling Dahle, Tørris Haugan, Guri Nilsen, Viggo Nilsen, Perry Kavli, Randi K. Hole, Nils Hole (turleder)
 
 
Drikkepause ved Gammelsetra Nyrestaurert Vikaseter Fra Vikasetra gikk vi langs hjortetråkk og over myr Matpause i solveggen på ÅIF-hytta Her møter vi litt av turfølget som gikk direkte til Einangsetra
Solnedgang over Åndalsnes Siste rastepause, ved Einangsetra