Admin
TUR REFERAT
Liabygda/'Madshaug' Tirsdag 22. Juni 10
Rundtur i Liabygda - til kvernhuset i 'Ådalen' og videre til 'Sletta'. Avslutning hjemme hos Arvid Lange og Aud Laila Kvam på Madshaug.
 
Turen ble guidet av Arvid Lange og gikk fra hans hus 'Madshaug' i Liabygda. Huset ligger til venstre for bommen i Vengedalsvegen.

Vi fulgte sti fra huset og oppover et lite stykke før vi gikk ned til et kvernhus ved 'Åa' (Vengedalselva) i Ådalen. Kvernhuset ble benyttet under krigen i all hemmelighet. Videre på bro over elva og tilbake igjen den samme vegen før stien gikk opp mot venstre til 'Sletta', det gamle samlingsstedet for St. Hans feiring fra før krigen. Stien (nå gjengrodd) er den som ble brukt før Vengedalsvegen kon ca 1950-årene.

Det var meningen at vi skulle raste på sletta, men ble invitert til kaffe i 'grua' hos Arvid og Aud Laila. Returen gikk langs den vanlige Vengedalsvegen. Kaffe, mange kaker og varm ild på grua avsluttet turen.

Heldigvis ikke regn, men heller ikke noe sol. Turen tok 1 1/2 time, men kafferasten

Vi ble guidet av og var gjester hos:
Arvid Lange og Aud Laila Kvam. Tusen takk for guiding, velvillighet og gjestfrihet!

Fra Turlaget var disse 10 med:
Bjørg Brevik
Sissel Stangenes
Toril Prestegård
Randi Uri
Inger Ellingsberg
Erling Dahle
Kåre Vold
Randi Roald
Marit Søholt Stokes, turleder
David Stokes kom til kafferasten
 
 
Start fra 'Madshaug' i Liabygda 'Åa' Kvernhuset som også i smug ble brukt under krigen En liten tur over 'Åa' Her ble kvernsteinen gjemt under krigen
På vei gjennom skogen Fremme på 'Sletta' 'Madshaug', ved grua hos Arvid og Aud-Laila Arvid setter oss inn i lokalhistorien for stedet Så fint kaffibord er en sjeldenhet på turene..
Kvelden ble avsluttet med å varme bena