Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Nedste Klauva, Rundtur fra Nysetra/ Måndalen Søndag 27. Juni 10
Nedste Klauva - Øvste Klauva - Skarven - Lillefjellet. Flott rundtur fra Nysetra i Volladalen/Måndalen
 
5 personer startet fra Nysetra i Volladalen. Bjørg er særdeles lokalkjent og guidet oss gjennom turen med mye interessant info om sine besøk sammen med familien da hun var barn. Vi startet fra P-plassen (365 moh) ved Nysetra (ca 440 moh) og brukte to timer opp til Nedste Klauva (ca 815 moh). På veien kom ble vi tatt igjen av Kåre.

Utsikten derfra åpenbarte seg plutselig og var fantastisk. Vi så rett ned mot Måndalen sentrum. Etter en god matpause gikk vi videre opp mot Øvste Klauva (ca 1040 moh). Dit brukte vi en liten time (45 minutter) - og så videre til Skarven (1100 moh). Høyeste punkt var ca 1110 moh. Over 1050 moh gikk vi på snø.

På første del av turen var det overskyet, men vel fremme på Skarven kom sola. Resten av turen hadde vi varmt og fint vær - det aller beste turvær! Frank og Kåre løp tilbake for å rekke en kamp i fotball-VM. Resten av oss tok det med ro og kom frem til P-plassen 1630. Syv timer på turen inkludert ca 2-3 timer med pauser. Med litt opp-og-ned i løpet av turen, var total stigning på vel 800 meter.

Disse 6 var med:
Gerd Brorson
Frank Dahle
Kåre Vold
Sissel Stangenes
Bjørg Brevik, guide
Marit Søholt Stokes, turleder
 
 
Starten ved Nysetra Nedste Klauva (815 moh) Nedste Klauva (815 moh) Utsikt fra Nedste Klauva ned mot Måndalen sentrum Rypeegg!? Dessverre var redet forlatt og eggene kalde.
På vei oppover fra Nedste til Øvste Klauva På vei oppover fra Nedste til Øvste Klauva Vi nærmer oss Skarven. Været lyste opp og ble direkte flott! Skarve - utsikt mot Åndalsnes På vei tilbake fra Skarven
En gammel leirplass - nedover fra Skarven