Admin
TUR REFERAT
Romsdalseggen Søndag 4. Juli 10
Romsdalseggen er fortsatt populær som dagstur. Denne gangen fullførte 22 personer turen. 19 gikk ”ekstremruta” og 3 gikk ” normalruta”.
 
Værmeldinga for dagen var litt usikker m.h.p. skodde på toppene. Ville skodda lette før vi nådde toppen?
I det vi starta fra Vengesdalsvatnet lå skodda ned til Holstind. Etter hvert som vi vant høyde, flytta skodda seg oppover, da vi nådde skaret ved Holstind kunne vi se Blånebba. Det ble riktig så fint vær på resten av turen, nesten klarvær, lite vind og god temperatur.
Denne gangen hadde vi med oss to ”testpiloter” fra Oslo. Disse var invitert av turistkontoret med gratis reise og opphold, for å teste ut det nye turtilbudet fra reiselivsnæringa. Etter hva vi forstod likte de det de fikk oppleve, og kom gjerne igjen også med yngre deltakere.
Turen opp til Blånebba gikk uten noen problemer. Vi delte oss i tre grupper på det siste stykket fra Holskaret og opp for å unngå eventuelle steiner som kunne løsne.
Det lå fremdeles mye snø på ”Blånebbflya”. For vår tur var dette en fordel. Vi fikk slappe av i beina før vi fikk fastere underlag.
Vi var ikke de eneste som gikk ulike varianter av Romsdalseggen denne dagen. Vi møtte og kunne se flere grupper både foran og bak oss.
Ved Åkesvarden tok vi dagens tredje matrast. Det var godt å kunne strekke seg ut på fjellrabben å kjenne sola som varmet. Her traff vi også de tre andre deltakerne som hadde gått normalruta fra Vengesdalen.
Vi avsluttet fellesdelen av turen ved Åkesvarden. Noen ville gå raskt ned og for i vei etter kort pause, mens andre hadde bedre tid og drøyet turen.
Jeg vil tro at turen denne gangen tok mellom 8 – 9 timer. Det er tydelig at turen appelerer til mange, både på grunn av den flotte utsikten, men og på grunn av utfordringene med litt kliving og klatring.
Disse var med på turen: Eirik Jensen, Vigdis Kavli, Åse Simonsen, Randi Roald, Eva Straume, Elin Malones, Elisabeth Strandberg, Knut Fossgard, Kari Hjelme, Randi Hjelvik, Randi Uri, Kristin Aklestad, Devi Persaud, Torill Prestegård, Perry Kavli, Wenche Svendson, Vigdis, Heggem, Marit Søholt Stokes, Bjørg Brevik, Magnus Hole (turass.), Terje Vold (turass.) , Nils Hole (turleder)
 
 
Første pause før Tonbergskåra Pause midt i brattlende. Første pulje på vei opp mot Blånebba. Endelig på toppen av Blånebba! Matpause på Blånebba.
Mere snø enn normalt på Godt å ha steiner å holde i! Hele turfølget ble samlet ved Åkesvarden. Godt å strekke på beina før nedturen begynner.