Admin
TUR REFERAT
(OBS: LØRDAG) Rundtur på Sula (Ålesund) Lørdag 7. August 10
Tur på Sula langs nordisden mot Eltrane og deretter rett opp.. Flott utsikt mot havet!
 
Vi kjørte i en bil til Langevågen og møtte vår lokale guide der, Arne Olsen. I tillegg fikk vi en turdeltaker til fra Langevågen. Vi startet 1145 fra Sandvika (ca 1 km vest for Langevågen) og gikk vestover langs sjøen på nordsiden av Sula. Været var fint, ikke helt klart, men varmt og ikke antydning til nedbør. Vi tok oss god tid og fikk mye interessant informasjon om lokal historie på veien.

Eltrane ligger ytterst ved havet, der tok vi en god rast. Deretter bar det rett opp ca 400 meter, kun på deler var det sti. Fra Romsdalen er vi vant med rett opp, men dette var virkelig særdeles rett opp! Vi hadde likevel gresstuster og busker å holde oss i mens vi klatret oppover. Terrenget flatet ut og returen gikk over fjellet mot nordsiden av Sula. Fin sti – likevel lett å gå overalt i terrenget. Vi hadde en god pause igjen ved varden på Trælbodnausa (454). Det høyeste punktet på turen var på 566 meter, litt mot nordsiden av Flesjehornet (581).

Nydelig sti og terreng tilbake og ned til ’Vasskummen’ i Langevågen. Arne Olsen kone sørget for kjøring tilbake til Sandvika slik at bilen kunne hentes. Ført kl 2230 kom vi tilbake til Åndalsnes.

Tusen takk til Arne og hans kone!. Arne hadde også gått opp turen for oss på forhånd og foretatt merking på deler av den ruten som gikk rett opp fra Eltrane!

Utsikten vi hadde under turen var flott:
Mot nord: Ålesund og alle øyene nord for Ålesund
Mot vest: Runde og Hareidlandet
Mot syd: Storfjorden og Sunnmørsalpene

Disse 7 var med:
Astrid Karin Slyngstadli Roald, Langevågen
Martin Polacek, Tsjekkia
Stepan Polacek, Tsjekkia
Kåre Vold
Randi Roald
Arne Olsen, Langevågen. Lokal guide fra Ålesund Turistforening, ÅST
Marit Søholt Stokes, turleder
 
 
Start fra Sandvika ved Langevågen Eltrane. Utsikt mot Runde og Hareidlandet Eltrane Eltrane Start på 'rett opp'! Utsikt mot vest
Mer rett opp! Utsikt mot havet og mot Hareidlandet Island neste Veldig hyggelig guide oturfølge fra Langevågen I Tsjekkia er det normalt ikke så bratt..
Mer oppover Ingen ting å si på utsikten ned mot Eltrane Utsikt mot Sukkertoppen På vei oppover Flott portrett og bakgrunn!
Utsikt mot Ålesund Varden på Trælbodnausa Varden på Trælbodnausa Utsikt nordøstover mot Ålesund Vår lokale guide
Langevågen i midten av bildet Langevågen ned mot venstre Turen er slutt! Vår lokale guide med kone.
Tusen takk for turen!!