Admin
TUR REFERAT
Ræstadhornet Søndag 29. August 10
I strålende høst vær var vi 13 personer som gikk Otrøya fra nord til sør, hvor vi var innom Rørset- og Ræstadhornet, Grøtet og Opstadhornet.
 
Litt over klokken elve startet vi på oppstigningen fra Vågsmyran og opp til Rørsethornet (659 moh). Bortsett fra en feil navigering av tur leder like etter start er det tydelig, men tidvis både litt bratt og tung, sti. Vi ble fort varme og tok første rast (på litt i underkant av 500 moh) når vi kom opp på selve ryggen. Videre til toppen fulgte vi ryggen som smalner og flater ut. Etter ca 2 timer nådde vi Rørsethornet, hvor vi signerte vi boka og psyket oss opp før det noe luftige partiet. I tillegg opprettet rødvendalingene kontakt med noen lokale og mange gode forslag på de mange øyene mot nord kunne høres.

Rett etter Rørsethornet var det et parti hvor ryggen var smal og luftig, men det var tydelig sti. Alle kom seg over, men det ble utrykt at noen hadde litt sommer fugler i magen. Bort til Ræstadhornet (729 moh) var det slakk stigning og etter ca 3 timer var vi toppen. Her var det flott utsikt hjemover mot romsdalsalpene. Rødvendalingene fikk i pausen på Ræstadhornet ordnet skyss fra Sør-Heggdal og tilbake til bilene på Vågsmyran. Dette gjorde at alle sammen kunne fortsette mot sør på tvers av Otrøya. Turlagets flotte tur kopp er på vei i posten til Midsund som takk for hjelpen.

På resten av turen fikk vi en del utfordringer med å finne stiene, som i beste fall var utydelige, men retningen vi skulle gå var det forsåvidt ingen tvil om. Fra Ræstadhornet gikk vi rett mot sør i retning Grøtet og Opstadhornet. Vi måtte ned ca 130 høydemeter ned og ca 100 høydemeter opp igjen for å komme til topps på Grøtet. Like før vi nådde toppen på Grøtet traff vi på et felt med molter. Enkelte av tur deltakerne hadde vel stått der enda, dersom de hadde fått lov. Fra toppen av Grøtet gikk vi ned igjen ca 100 høydemeter før vi dreiet mot vest og opp igjen ca 100 høydemeter til Slettheia på ca 600 moh. Her hadde vi et kort møte, hvor 5 av oss tok en drøy times avstikker opp til Opstadhornet, mens resten gikk ned til Sør Heggdal. Ned Sør-Heggdal passerte vi Sømmehytta, som har historie tilbake til andre verdens krig. Turen totalt tok ca 7 timer.

Deltakere:
Bjørg Brevik, Kristin Aklestad, Randi Hjelvik, Inger Ellingsbeg, Toril Prestegård, Kåre Vold, Perry Kavli, Oddvar Brevik, Marianne Brevik, Kari Hjelme og Randi Valde.
 
 
På vei opp til Rørsethornet. På eggen bort til toppen av Rørset hornet. Lag bilde på toppen av Rørsethornet. Starten av Smalt ja. Randi valle leder ann.
Lag bilde på Rørsethornet. Oddvar Brevik holder oversikt over troppen ! Gossen i bakgrunnen. Vakkert ! Populært med molte plukking opp til Grøtet. På toppen av Opstadhornet med utsikt hjemover. Perry nyter en velfortjent Red Bull.