Admin
TUR REFERAT
Helgestøa Tirsdag 29. Mai 07
Heldigere kunne vi ikke være med været! Tolv stykker deltok. Vi fulgte fin sti fra Brudeskaret over en liten høyde, forbi ’Porkevika’, ned til Helgestøa gård og videre ut til fyrtårnet.
 
Første sommerdag på lenge. Heldigere kunne vi ikke være med været!
Ni stykker kom med fra Åndalsnes og tre til møtte frem ved Brudeskaret. For å komme frem med bilene, tok vi til høyre fra hovedveien mot Vågstranda. Etter enda en gang til høyre kom vi til en vei-ende der vi parkerte.

Derfra fulgte vi fin sti over en liten høyde, forbi ’Porkevika’, ned til Helgestøa gård og videre ut til fyrtårnet. Vi rastet noen få meter fra fyret og omgivelsene var ytterst idylliske, med en flott utsikt mot Rødven, Sølsneset, Nesjestranda og Julsundet. Ifølge kartet kalles den vika vi satt ved for Lefseholet. Vi var så heldige å ha med Kåre Vold, som kjenner området veldig godt fra oppveksten. Han hadde flere meget spennende historier fra den gangen!

Vi gikk i et rolig tempo fra parkeringsplassen kl 18:15 og kom frem til Helgestøa kl. 19:00. Etter vel en times rast returnerte vi og brukte 3 kvarter hver vei. Helt tilbake til Åndalsnes var vi kl 21:30.

Disse 12 var med:
Anne Karin Hagen
Edvard Søvik
Jakob Hjelden
Kåre Vold
Marta Audsen
Nils Hole
Randi Uri
Sissel Stangenes
Solfrid Åndal
Torhild Prestegård
Åse Sæther
Marit Søholt Stokes, turleder
 
 
Første pust i bakken Neste pust i bakken Ved grinda før Helgestøa gård Utsikt mot Julsundet, Nesjestranda og Sølsneset Rast på Helgestøa
Rødven i bakgrunnen På vei til Helgestøa fyrtårn Alle, nær som turlederen
Alle til slutt, nær som fotografen. Turen var slutt kl 21:00.