Admin
TUR REFERAT
Smørbotn rundt Søndag 13. Februar 11
9 deltakere Smørbotn rundt under blå himmel, vinterlige forhold, og noen strekk med sur trekk.
 
Hele 9 deltakere startet i friske 13-14 minus ved parkeringsplassen i Skorgedalen kl 09.30. Etter en kort diskusjon om hvilken vei vi skulle gå (tur leder var i suverent mindretall) ble det bestemt å gå opp Ljøsadalen. Opp Ljøsadalen var det flotte oppkjørte spor, men ingen sol og dermed frisk vinter temperatur. Etter ca 50 min. var vi kommet litt forbi Nordvikstølen og vi brøt av av fra oppkjørte løyper. Vi siktet oss inn mot lia vest for Tverrelva. Her var en god del løssnø og vi måtte bytte på å gå først for å brøyte spor. Vi var ikke kommet langt oppover lia før sola kom og det ble plutselig veldig varmt å gå. Når terrenget flatet litt ut ble det også mindre snø å brøyte og vi kunne bare legge en rett linje inn Svartebotn mot Kvassetindsvatnet (686 moh). Det ble noe spredning i feltet fra Nordvikstølen og til vi tok en stående matpause litt sør for Kvassetindvatnet. Dette skyltes diverse utstyrsjusteringer og ivrige deltakere som ville brøyte spor. Vi hadde bestemt oss for å ta en pause i sola før vi startet nedkjøringen mot Bolfjellvatnet, men gjorde den klassiske feilen å gå for langt opp i skaret og følgelig ble det kun en stående pause i sur og kald vind.

Etter pausen tok vi av igjen fellene og gikk forbi turens høyeste punkt ved Kvassetindvatnet før vi startet den lange nedkjøringen/slak nedover gåing til øst enden av Herje vatnet. Etter ca tre timer og 15 min på tur tok vi en rast i sol "steiken" øst for Herjevatnet. Her var det vindstille og vi kunne sette oss ned.

På etappen langs øst siden av Herje vatnet og opp til Nes skaret (564 moh) var det en del sur vind, men vi gikk jevnt fremover og holdt godt varmen. På Nes skaret rev vi av fellene og Kari skjøt ut av start gropa for å lage flotte telemark svinger. Det var fantastiske snø forhold ned lia og de som var uheldige å dette, hadde store problemer med å komme seg opp igjen.

Siste etappe gikk i skyggenes dal til Selsetervatnet og videre til vi igjen kom ut i sola ved Selsetra. Dette strekket var oppkjørt av hundespann og selv om sporet ikke gikk like rett frem som ønsket sparte vi mye krefter her. Kl 15.15 var vi tilbake ved bilene igjen etter ca. 5 t 45 min på tur.

Deltakere: Arne Hop, Kristin Aklestad, Randi Uri, Toril Prestegård, Bea, Odd Steinar og Ellen Karin Vangen. Tur ledere: Kari Hjelme og Frank Dahle.
 
 
På vei opp Ljøsadalen i skyggen og friskt vinter vær. Thoril Ellen Karin har kommet seg opp i sola i Svartebotn. Arne og Kari ser tilbake på Smørbotn og at det blåser mye på toppene. Kristin, Thoril og Kari nyter maten sittende i sol Bea og Thorill leder ann opp Nesskaret. Herjevatnet bak.
Lag bilde på Nesskaret. Fra venstre: Kristin, Bea, Ellen Karin, Kari, Thoril, Odd Steinar, Randi og Arne.