Admin
TUR REFERAT
Fjellveien - Merrabotn - Vangsbu Søndag 10. April 11
Lang skitur, i flatt terreng, til Vangstjønnbua. Det var bra oppslutning om turen, selv om været og skiføret ikke var det beste.
 
Da vi startet fra fjellveien var vi 9 deltakere. Dette synes vi var bra ettersom det hadde regnet kvelden i forveien, og skodda lå nede i tretoppene like før vi skulle starte. Vi så antydning til sol på den grå og disige himmelen.
Vi satset på skifeller det første stykket opp til skaret før Merrabotn. Odd Steinar hadde ordnet seg med en egen patent, avklipte langfeller som var tapet direkte på skia. Problemet som oppstod ganske raskt var at fellene var snudd feil vei, med fibrene mot gåretninga. En pause måtte til for å rette opp tabben.
Vi fulgte snøscooter spor fram til Merrabott-setra. Dette gjorde at det var forholdsvis lett å gå det første stykket. Ved setra tok vi en god matpause. Det var ingen andre å se i området.
Veien videre måtte vi gå opp selv. På kartet så vi at det var langt å gå, 8-9 km., men at det omtrent ikke var forskjell i høyde mellom setra og bua ved Vangstjønna. Nå var det klister som var den rette smørninga. Vi gikk med jevn fart, med korte pauser inn i mellom, og kom fram til bua etter 1 ½ times gange.
Det var godt å komme fram, å få skifte til tørt tøy, få sette seg rundt bordet og få nyte medbragt mat og drikke. Etter hvert ble det også varme i bua, en god vedovn og litt vannoppvarming med gassbluss fikk temperaturen til å stige til værs. Men hvor lenge kunne vi være i “paradis”? En knapp time.
Så var det på nytt, smøre ski, klargjøre klær og sekk, og returnere samme vei som vi kom. Denne gangen gikk det raskere enn turen fram. Det virket som det var blitt litt kaldere , så vi kunne gli litt mer på skia. Det ble ny pause ved Merrabottsetra.
Klokka ½ 7 var vi nede ved parkeringsplassen ved Fjellveien. Da hadde turen vart i over 8 timer. Vi hadde fått oppleve en gammeldags skitur. En tur i rolig tempo over lang tid. Dette virket det som også deltakerne satte pris på.
Disse var med på turen: Odd Steinar Vangen, Bea Vangen, Ellen Karin Vangen, Kari Hjelme, Randi Hjelvik, Frank Dahle, Torill Prestegård, Anne Karin Hagen, Nils Hole (ref.)
 
 
Odd Steinar med egen fellepatent. På vei mot Merrabott-setra Merrabott-setra I Merrabott-setra II Vangsbutjønna
På heimvei Denne gangen var det ikke fellene som var skylda.