Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Bolfjellvatnet (Mittet) Tirsdag 28. Juni 11
Årets siste kveldstur. Hele 23 deltakere på en kveld da tåka hindret sikt til fjell og dalfører. Med lokal guide Kjartan Dahle og natursti ved Solveig Brøste Sletta (Nordveggen). Bilder blir lagt ut snart.
 
19 deltakere møtte på Kavli hjørnet i lav skodde og med meldinger om regn resten av kvelden. Når vi kom til yt. Mittet setrene ventet ytterligere 4 deltakere, slik at vi totalt ble 23 deltakere.

Kjartan Dahle hadde en innføring i området før vi startet. Bla. opplyste han at all skogen i dette området var hugget ned for 371 år siden. I samlet flokk startet vi vandringen litt over halv sju på meget godt oppmerket og ryddet sti. Det var ikke til å komme fra at stien var myrete og våt, men bemerkelsesmessig mange skrøt av sine egne fjell sko og deres evne til å tåle vann ! Ved foten av Bolfjellet hadde Kjartan en ny orientering, før vi gikk resten i eget valgfritt tempo.

Etter en drøy time var vi fremme ved vatnet og det var tid for en rast og klipping av turmålshefte. Noen glemte dette i alt oppstusset, men pga. mengden av vitner ga Nordveggen tillatelse til at dette skulle være mer ennn gyldig. Kjartan holdt en ny orientering om bla. hvem som var hytte eiere og lokale fiske skrøner.

Denne turen var Rauma sitt bidrag til åpningen av Møre og Romsdal fylkes turportal kalt Morotur.no. Den viser forslag til turer man kan gå i alle kommuner i fylket. Nordeveggen var derfor representert ved leder Solveig Brøste Sletta. På slutten av rasten orienterte hun kort om dette og delte ut bøffer med den fylkeskommunale logoen på. Seansen ble avsluttet med lagbilde hvor alle måtte ha bøffen godt synlig.

I tillegg hadde Nordveggen utarbeidet en natursti med fem spørsmål, som var hengt ut i den nederste delen av stien. Denne ble løst lagvis på vei ned igjen. Den inneholdt alt fra antall innbyggere i Rauma til hvor fort en kråkebolle beveger seg.

Etter en time ned igjen var klokken blitt litt over ni og vi var tilbake ved bilene på yt. Mittetsetrene. Vi hadde ikke merket noe til knotten før på turen, men grunnen til dette var at "alle hadde samlet" seg på parkeringsplassen. Solveig gikk kjapt igjennom svarene på naturstien og Kjartan fikk velfortjent applaus.

Men historien var ikke slutt her. Observante deltakere hadde fått med seg at siste bil ned fra yt. Mittetsetrene hadde veldig kjapt tatt igjen de resterende bilene. Litt for kjapt skulle det vise seg, da vi kunne konstantere at grinden ikke var lukket etter oss. Så klokken 22.30 ringte tur leder vår lokale guide med planer om en spak oppfordring om ikke grinden kunne lukkes. Jeg hadde ikke før lagt frem problemstillingen før Kartan hadde lagt på og var i bilen på vei opp til grinden. Tur laget takker meget for dette og et velfortjent krus vil bli overlevert ved en senere annledning.

Deltakere: Kåre Vold, Anne Karin Hagen, Randi Uri, Randi Hjelvik, Bea Vangen, Erling Dahle, Inger Ellingsberg, Marit Stokes, Randi Roald, Thorild Mjelva, Kari Hjelme, Randi Valde, Odd Sekkeseter, Målfrid Sekkeseter, Ingunn Skjegstad, Åge Endrerud, Marianne brevik, Astrid Frilund, Bjørg Brevik, Lokal guide: Kjartan Dahle, Turlagets veiledere: Frank Dahle og Oddvar Brevik.
 
 
Kort orientering av Kjartan Dahle ved yt. Mittet setrene før vi starter turen. Lydhør forsamling før avmars. Unikt for denne turen !