Admin
TUR REFERAT
Romsdalseggen Søndag 3. Juli 11
20 deltakere, hvor ca. halvparten var tilreisende, tok normalruta over Romsdalseggen i skiftende vær. Periodevis tåke og regn, men bra temperatur og god stemning. Bilder blir lagt ut så snart som mulig.
 
En del av tur deltakerne våknet ikke av vekker klokka, men av regn på søndag morgen. Dette førte til hektisk telefon aktivitet mellom de ansvarlige for turen. Selv om regnet gradvis avtok ble det bestemt at dersom været ikke bedret seg ville vi gå normal ruta og ikke ekstrem ruta. Det er ikke til å komme ifra at det var en noe vanskelig avgjørelse å ta den endelige beslutningen på parkeringsplassen i Vengedalen.

Etter en kort orientering om turen på parkeringsplassen bega vi oss avgårde i halv ti tiden. Normal ruta er noe våt opp første del av lia, men dette var et tilbakelagt stadium når passerte den nye flotte brua. Det er ingen tvil om at den sterke markedsføringen av Romsdalseggen har gitt resultater, da det var hyggelig mange tilreisende på turen. Når stien flatet ut ble det derfor holdt en orientering om de fleste topper man kunne se. I elve tiden var vi kommet til "reset/veikryss" mellom Kaffekjelbua og Romsdalseggen. Her ble dagens første skikkelig pause tatt. Nå hadde også vandrere som hadde tatt oppsatt buss for Romsdalseggen begynt å nå oss igjen. De var 10 i tallet.

Etter pausen var det klart for å gyve løs på den forholdsvise bratte ura opp til ryggen oppe på selve Romsdalseggen. Når vi kom opp skilte vi lag. Marit Stokes tok på seg ansvaret for den pulja som gikk direkte mot Åndalsnes, mens de resterene gikk opp på Blånebba. Etter noe tåke innledningsvis, ble sikten heldigvis bedre og bedre. Vi kom opp på Blånebba tre timer etter at vi startet, dvs. kl. halv ett. Her ble innskrivning i bok, lag bilde og ny rast.

Igjen delte vi gruppa. Vi var fire som dannet fortropp bort til Mjelvafjellet. Det var en del tåke bortover eggen, men det ble til tider nesten litt "trolsk" av dette. Vi passerte kjetting etter kjetting som Nils har hatt ansvar for å sette opp. Klokka hadde blitt kvart over to når vi tok en halvtimes pause ved den store Åkesvarden. Ny innskrivning i mantall og enkelte rutinerte ringrever fyrte opp primus. Sikten var nå blitt veldig bra.

Vi gikk i samlet flokk til Nesaksla hvor vi var fremme i fire tiden. Her viste temperatur måleren hele 19,5 grader !Mens vi tok en siste liten pust i bakken begynte Nils å planlegge ny benk på oversiden av bua på Nesaksla (Nils er utømmelig når det gjelder dugnadsprosjekter til fjells).

Vi brukte ca en time ned fra Nesaksla til Nebba. Alle var nede igjen kvart over fem. Også de som gikk direkte var akkurat kommet ned. Her ble det en kort oppsummering og takk for turen seanse. Tur lederne og styre medlemmer i tur laget er vel samstemte om at turen ble bedre enn de dystre regndråpene på morgen kvisten signaliserte. Spesielt hyggelig var det at ca. halvparten var tilreisende til verdens beste kommune for naturglade. Det var godt vante fjellfolk (tidligere deltakere på Nesakla opp, klatrere/buldrere, planke utøvere og trippel deltakere på Birkebeineren) med en god geografisk spredning (bl.a. Gjerdrum, Kristiansund, Aure, Molde og Namsos).

Deltakere (Med forbehold om at enkelte navn kan ha blitt feil stavet):
Marit Stokes, Bea Vangen, Kristin Aklestad, Laila Knoph, Frode Wiik, Randi Roald, Hans Torseth, Cathrine Horsgård, Henning Staurset, Søgny Heggem, Ann-Linda Holte, Oddny Flatmo, Bente Hargaut, Kari Hjelme, Hilde Nyhagen, Trude Valvik, Målfrid Ness. Terje Voll, Nils Hole og Frank Dahle ledet etter beste evner.
 
 
Over den den nye flotte brua opp lia i vengedalen. Nils holder orientering om de omkrinliggende topper når stien flater ut etter oppstigning fra vengedalen. Over tåka med majestestiske Vengetinder. Planlen på varden på Blånebba. Lag bilde på Blånebba
Randi og tåka over eggen Marit. Fortsatt tåke. På Romsdalseggen mellom Blånebba og Mjelvafjellet. Tur lagets ubestritte leder har satt opp mye flott kjetting på eggen !
Planken på Åkesvarden. Mjelvaskaret.