Admin
TUR REFERAT
Store Trolltind Søndag 21. August 11
“Alle gode ting er tre”. Denne turen har blitt satt opp på programmet for tredje året. Endelig var været og forholdene gode nok til at vi nådde toppen.
 
Været denne sommeren har vært svært skiftende. Slik ble det også denne helga. Det var regnvær og skodde både før og like etter at turen ble arrangert, men heldigvis kom vi mellom disse regnværene, slik at turen lot seg gjennomføre.
Fra Stigrøra startet 29 forventningsfulle deltakere. Noen var kommet helt fra Australia, Ørsta, Molde og Bolsøya. Fred Husøy var invitert som lokal kjentmann. Det var egentlig hans forslag at vi skulle nå Store Trolltind denne gangen.
Turen opp til Frokostplassen fulgte den nyvarda og nymerka traseen som turlaget har stått ansvarlig for. Dette arbeidet ble gjort i fjor høst, og det var kjekt å se at de fleste vardene har stått støtt gjennom vinteren.
Ved frokostplassen var det tid for lunsj-pause. Fred orienterte både om selve plassen og alle tindene og toppene vi kunne se herifra. Kanskje er det dette området i Romsdalen der det er knyttet mest klatrehistorie og basehopphistorie til?
En del av oss som gikk turen denne gangen hadde med seg “sixpacks” med cola. Det skulle brukes og se som styrkedrikk til deltakerne av “Trollveggen Triatlon” for neste helg. Ettersom målområdet skulle være ved Stabbeskaret, måtte vi først dit opp for å avhende colaen. I tillegg var det mange som benyttet anledningen til å få et turmål-klipp der oppe.
Turen videre gikk nå med Fred i front i retning mot Bruraskaret. Her passerte vi alle slags urer, små-steina, mellomsteina og storsteina urer. Siste stykket gikk vi på Arne Randers Heens “Highway”, en fint ryddet og planert vei inn mot Bruraskaret.
Nå var det behov for en ny matpause. Fred forklarte hvor “Brura” en gang hadde stått, før den i mellomkrigsåra styrtet i avgrunnen. Det er alltid et mektig syn å stå ved Bruraskaret og se inn og ned langs Trollveggen.
Nytt denne gangen var at veien opp til toppen av Store Trolltind var merket med røde prikker. Dette gjorde det lettere å finne den riktige trasseen. Håndtau ble lagt ut på to strekninger på vei mot toppen, så turen opp (og ned) gikk uten problemer og store forsinkelser.
Kl. 1515 var vi på toppen. Her var det forholdsvis stilt, og vi kunne se langt av gåre mot nord og vest. Mot sør derimot var sikten dårlig ettersom et regnvær var på vei . Oppholdet på toppen ble derfor ikke så langvarig. Alle fikk skrevet seg inn i boka, det obligatoriske fellesbildet ble tatt, og så bar det ned igjen. 5 min. etter starten på nedturen så kom regnet og skodda.
De fleste av oss ble nok litt blaute i løpet av turen ned igjen. Steinene ble glatte , og noen små fall ble det for enkelte, men heldigvis uten de store skadene.
Turen tilbake til Stigrøra gikk i litt ulikt tempo, men jeg vil anta at vi alle kom ned til bilene mellom kl. 1830 og 1930. Det virket også som alle var fornøyd med turen og dagen.
Disse var med: Bea Vangen, Klas Vangen, Maria Vangen, Randi Hjelvik, Kristin Aklestad, Kari Hjelme, Nils Tarjei Hjelme, Kristin Hjelme, Tone Gamlemshaug, Randi Roald, Kåre Vold, Ingunn Torgersen, Alf Vee Midttun, Torill Prestegård, Perry Kavli, Oddny Flatmo, Siri Talseth, Liv Johnsen, Guttorm Sylte, Agnes Sylte, Odd Hole, Åge Davidsen, Hermod Andreassen, Audrid Grødal, Kjell Brevik, Johsa Nacholls. Turledere: Fred Husøy, Terje Vold, Nils Hole (referent)
 
 
Første pause på vei oppover, ved Grjotgrova. Ny drikkepause Spor av bergarten, Eklogitt. Et tegn på at steinen i Trolltindene en gang har blitt gannet på 40-50km djup!? Fred orienterer ved Frokostplassen. 140 flasker cola til Trollveggen Triatlon.
Turmålsposten ved Stabbeskaret På vei gjennom storsteina ur. Gjennom litt mer småsteina ur. Kåre Vold serverer dessert ved Bruraskaret. Arne Randers Heens
Mot toppen Etter mange års venting. Torill og Audrid endelig på toppen! Obligatorisk gruppebilde på toppen. Regnvær og skodde på vei!