Admin
TUR REFERAT
Skarven - Lerheimskollen Søndag 4. September 11
Sju deltakere på en flott høst tur i vekslende vær.
 
Vi var sju delatere som startet opp fra Holmemdalen på en overskyet dag, men med veldig fin temperatur. Når vi nærmet oss hytta på Nakken (501 moh) så vi at tåka hadde meldt sin ankomst rundt Lerheimskollen. Da vi startet på oppstigningen fra Nakken kom også regnet. Vi gikk i veldig rolig tempo opp til Lerheimskollen for å se om været kunne bli bedre etterhvert.

På Lerheimskollen (758 moh) fant vi ly på vest siden av varden og inntok litt mat og varm drikke. Vi diskuterte hvorvidt vi skulle fortsette videre til Skarven da tåka var nokså tett på dette tidspunkt. Iflg. vår egen vær profet skulle tåka helt sikkert lette. Da vi alle alle hadde fått på sekkene og var klar for å gå, lettet tåka iht turlagets egen utgave av "yr".

Vi bestemte oss følgelig for å gå ryggen fra lerheimskollen til Skarven. Tåken kom og gikk litt og den var spesiellt tykk da vi skulle starte oppstigningen til Daurmålstua, men etterhvert forsvant den helt. Fra oppstigningen til Daurmålstua og helt bort til Svartevatnet med tilhørene tjønner var det tydelige tråkk som vi fulgte. Opp ryggen til Skarven kunne vi alle veien etter turer på ski til Skarven.

På Skarven (1 048 moh) var det fin temperatur. Vi satt oss litt i ly på nord sida av varden og inntok velfortjent mat. Vi skrev oss selvfølgelig også inn i boka.

Etter en skikkelig pause startet vi ned igjen og det var mye snakk om at det var veldig fint å bade i de forskjellige vatn og tjønner, men ingen tok sjansen. Vi passerte Daurmålstua og bestemte oss for å skjære ned en flanke mot nord, istedenfor å gå helt tilbake til Lerhimskollen. Med tur leder i front viste dette seg å være full klaff. Vi traff stien uten vanskeligheter. Da var det bare å lette noe på antrekket da varmen kom tilbake og følge stien ned til bilene igjen.

Deltakere: Inger Ellingsberg, Gerd Brorson, Randi Hjelvik, Odd Steinar Vangen, Bjørg Brevik, Frank Dahle (nestkommanderende) og Bea Vangen (tur leder).