Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Bispen Søndag 25. September 11
Stor oppslutning om åpningen av Bispebrua. Miljøvernleder, Brit Grønmyr, foretok åpninga. Nesten alle deltakerne ble etterpå med på tur til Bispen.
 
En topptur i slutten av september i vårt distrikt, kan være et sjansefylt prosjekt. Heldigvis var værgudene på vår side, dagen ble fin, tørr og mild.
Første punkt på programmet denne dagen var offisiell åpning av den nye brua over Bispeelva, ved osen av Bispevatnet. Leder av Nordveggen, Solveig Brøste Sletta, hadde gått opp på forhånd og kokt kaffe, og miljøvernleder Brit hadde medbragt Brownies som ble utdelt til alle. I tillegg til de 34 deltakerne som var med på selve turen, var også et ti-talls studenter fra NTNU i Trondheim tilfeldigvis møtt opp.
Før selve åpningen måtte vi selvsagt teste om brua holdt alle de frammøtte. Over 40 gikk ut på brua samtidig uten at vi merket svikt eller det som verre var. Deretter orienterte undertegnede om arbeidet med brua, kommunen ved miljøvernleder Brit og leder i Grytten Fjellstyre, Jostein Reiten, fikk så “overlevert “ brua fra Turlaget som har vært ansvarlig for gjennomføringen av prosjektet. Det var spesielt kjekt at to av dugnadspersonene for brua, Helge Kristiseter og Viggo Dahle var med på både åpninga og turen.
Ei lang folkerekke satte seg så i bevegelse mot Bispen. Det var tørt og fin å gå innover langs det mørkeblåe Bispevatnet. Sjelden har vi vel sett så liten isbre opp mot Finnan som denne gangen – nesten bare blåis.
Ved oppstigninga til Bispen delte vi opp i to grupper p.g.a. det store antallet deltakere. Turen opp gikk uten problemer. Vi snirklet oss oppover, og tok stort sett de riktige veivalgene i forhold til det å unngå utsatt kliving. Fra toppen hadde vi god utsikt i alle retninger. Det var gode forhold for en lengere matpause, og det så ut som alle hadde god tid til nyte utsikten og samværet på toppen.
Turen ned igjen gikk uten større problemer. Ved foten av Bispen ville tre av deltakerne fortsette på toppbestigningene. Disse ville på egen hånd gå opp på Kongen, og tok farvel med resten av turfølget. Jeg går ut fra at de fikk en fin tur også dit. Vi andre ruslet ned til Bispevatnet, tok en kortere stopp ved brua. Ca. klokka halv fire var vi nede igjen ved bilene.
Jeg hadde inntrykket at alle var fornøyd med turen. Det spesielle med denne turen var kanskje at over 10 av deltakerne kom fra områder uten for Rauma.
Disse var med på turen: Randi Roald, Inger Ellingsberg, Helge Kristiseter, Bjørg Brevik, Randi Hjelvik, Sonja Gjetøy, Roger Gjetøy, Kristin Aklestad, Tone Gamlemshaug, Ole Kristian Sættem, Bente Hargaut, Ellen Karin Vangen, Bea Vangen, Åge Endrerud, Kåre Vold, Frank Dahle, Janne Frilund, Jan Frilund, Astrid Frilund, Anita Nesje, Kristin Ulleland, Laila Knoph, Marco Bøhm, Jo Unhjem, Odd Ivar Røhmesmo, Anne Lise Larsen, Brit Grønmyr, Viggo Dahle, Perry Kavli, Harald Inge Hatle, Liv Johansen, Monica Johanessen, Synnøve Hjelvik, Jostein Reiten, Turleder: Terje Vold og Nils Hole (referent)
 
 
Servering av kaffe til formannen i fjellstyret, Jostein Reiten. Studenter fra NTNU ble også med på åpninga. 40 personer på brua. Brua bestod den første trykktesten med glans! Miljøvernleder klipper snora på brua. Sentrale dugnadsfolk følger med. I lang rekke gikk vi langs Bispevatnet.
På veg mot toppen Vi satt lenge på toppen. Kåre Vold hadde tatt med hysepannekaker som han spanderte. Flere av deltakerne på toppen. Ansatte i Rauma kommune var godt representert.
Enda flere på toppen.