Admin
TUR REFERAT
Skarven i Isfjorden Søndag 4. Mars 12
7 deltakere besteg Isfjords Skarven (1 142 moh) både på vekslende føre og i vekslende vær.
 
Fem deltakere startet fra Hellerøra, dvs. parkeringsplassen på Stormyra, i grått oppholdsvær i halv ti tida. Ved Bruhaugen kom Odd Ivar og ved Vårseterhjellen kom Paul Arne. Vi kunne konstantere at måleren på Vårseterhjellen viste 95 cm med snø. Den siste uka hadde tæret såpass på at det såvidt var snø over brua til Skarsetra. Etter en time tok vi den første pausen ved steinmuren ovenfor Skarsetra. (Ikke alle hadde lagt inn denne pausen i sitt program, uten å nevne navn).

Etter en kort rast startet vi opp gjennom skogen ovenfor Skarsetra i retning skaret mellom Skarven og Søndre Klauva. Her begynte det å blåse noe og vi måtte ha på oss noe mer klær. Uten at tur laget skal være alt for skrå sikker var det stor enighet om at vi så to jerver, som i imponerene marsj fart tok seg opp fra elvedalen og rett opp til vest toppen av Steinberget.

Når vi startet på flanken ovenfor skog grensa fikk vi en smake bit på hvordan føret skulle bli ned igjen. Føret veklset mellom skare og et forholdsvis tynt lag med løs snø. Dette førte til at det var strevsomt å gå opp flanken der hvor det var skare. Tur leder valgte her å ta skia på sekken, mens vi observerte at lokale tinde bestigere var såpass missfornøyd med forholdene at de snudde og kjørte ned igjen. Heldigvis ble det mindre og mindre skare etterhvert og det ble mer behagelig å gå.

Etter tre timer og ti min stod vi på toppen. Det blåste noe på toppen, men heldigvis var temperaturen til å leve med. Etter utstyrs justeringer, innskrivning i boka, lag bilde og studering av raset ned østflanken av Galtåtind, valgte vi å ta maten noe nedenfor toppen. Her var det stillere og sola dukket også opp. Men etter ett kvarter kjente vi at vi tross alt satt ute.

Vi hadde tildels brukbart lys ned flanken, men føret var av den utfordrende sorten. Vi hadde stort sprik i utsyret og vi nyttet hele flanken, men alle kom seg velberget og uskadd ned. Ned skogen mot Skarsetra var det fine forhold.

Vi tok igjen en pause på steinmuren før vi tok fatt på siste etappe. Ned skogen var det blitt noe mykere og forholdsvis greit å svinge seg ned. Temepartur måleren på Vårseterhjellen viste pluss åtte ! Etter 5 timer og 20 min var vi tilbake ved bilene.

Delatkere: Terje Vold, Kari Hjelme, Odd Steinar Vangen, Paul Arne Sæbø, Odd Ivar Røhmesmo, Frank Dahle (nest lagfører og skribent) og leder Bea Vangen.