:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Storhøa ved Asbjørndalen Søndag 25. Mars 12
Fra grauttjukk skodde til strålende sol. Hvor ble det av finværet som var meldt? Skodda lå tjukk helt fra Åndalsnes til Rånåbygda. Oppover Asbjørndalen gikk vi også i skodde, men så kl. 1145 kjente vi en svak nordabris og skodda var plutselig vekk!
 
Da hadde vi 9 deltakerne allerede kommet så langt at det var tid for første matrast i starten på Nøre dalen. Skiføret hadde så langt vært ganske bra, blaut grovkorna vårsnø. Det var skikkelig felleføre. I morenebakken kunne vi kose oss med mat, prat og ei sol som varmet!
Det var felleføre også videre oppover Nøre Dalen. I motsetning til forrige gang turlaget var på tur til Storhøa (for ca.15 år siden), gikk vi denne gangen på sørsida av Brattfonnhøa. Det er ei rute som går mere direkte mot toppen, og et godt valg slik snøforholda var denne gangen. Så lenge vi holdt oss i sør- og øst-vendte skråninger var det nok snø og jevn, fin snøoverflate. Det lovet godt for tilbaketuren.
I en liten botn nord for Ørntind tok vi rast nr. 2. Det var godt å få i seg litt næring før vi tok fatt på den siste lange ryggen opp mot toppen. Vi kunne nå se Storhøa og mange av de kjente toppene i Tafjordfjella og Romsdalsfjella. Føret og været var upåklagelig.
Kl. 1600 nådde vi toppen. Etter som Storhøa er grensefjell mellom Møre og Romsdal og Oppland fylke er varden ekstra stor og forseggjort her oppe. Det ble tid til speiding i alle retninger, og diskusjoner om hvilke fjell vi kunne se. Det tradisjonelle gruppebilde ble tatt av 9 fornøyde deltakere.
Turen tilbake gikk usedvanlig raskt. Snøoverflata var som nevnt slett og fin. Den blaute vårsnøen ga god gli og god styring. Etter to timer var vi nede på parkeringsplassen igjen. Da hadde vi og nytt mat og drikke i kveldssola i enden av Nøre Dalen.
Jeg tror alle var svært fornøyd med å ha fått opplevd en så fin dag i det som begynte så grått og trist.
Disse var med: Tove Bue, Bea Vangen, Terje Vold, Frank Dahle, Torill Prestegård, Gerd May Hjelden, Randi Uri samt Kari Hjelme og Nils Hole (turledere)
 
 
Så forsvant skodda!! Første rast -i sola! Innover Nøre Dalen. Brattfonnhøa i bakgrunnen.
I kanten på et snøras fra Brattfonnhøa. Klar for siste oppstigning Målet i sikte! Endelig på toppen! Det obligatorisk gruppebildet.