Admin
TUR REFERAT
Blåhammerhola på Veblungsnes Tirsdag 8. Mai 12
Stor trafikk til Blåhammerhola. Minst 50 personer var oppom turmålsposten denne kvelden. 23 av disse var med turlaget inn i hola.
 
På vei opp til hola fulgte vi nymerka sti. Denne var merka i anledning det var satt opp turmålspostkasse utenfor hola. Vi kunne også observere en annen endring siden sist.(Undertegnede var opp til hola i fjor høst). Leirskredet/leirfallet langs bekken bak Roe-garden hadde utvidet seg. Nå var det ikke lenger mulig å ta snarveien over jordet. Det så ut som et typisk kvikkleireskred.
Turen opp til hola gikk på forholdvis tørt underlag. Selv om det så langt har vært en kald vår, har det kommet lite nedbør. Oppe ved hola delte vi oss i to puljer. Tau ble lagt opp nedover inngangen til hola, og hver deltaker fikk utdelt hjelm med hodelykt.
Turen inn og ut av hola gikk uten problemer. Mange hadde ikke vært der før, og gav uttrykk for at de ble overrasket hvor stort holrommet var der nede. For å lette orienteringa hadde vi tent fakkelbokser innover mot «Alteret». Det ble tid til gruppefotografering i botn av hola, og til å synge «Nisser og dverger». Med mange +50års deltakere var det ikke vanskelig å huske teksten.
Ute i det fri var det fint å ta seg en matrast, å treffe på stadig nye turmålsjegere. Innen kl. 2000 hadde alle fått besøkt hola. Da vi gikk fra turmålsposten hadde 150 personer skrevet seg inn i boka.
Disse var med: Randi Hjelvik, Astrid Frilund, Jan Olav Frilund, Aud Helle, Leif Arvid Helle, Inger Sæbø, Elin Malones, Marita Frilund, Liv Vike, Randi Uri, Marianne Brevik, Kristin Aklestad, Kjell Aklestad, Ann Kristin Pedersen, Paul Gunnar Morken, Randi Hole, Sissel Stangenes, Bjørg Brevik, Anne Karin Hagen, Torill Prestegård, Åse Digernes og turledere: Oddvar Brevik, Nils Hole (ref)
 
 
På vei oppover i lysåpen skog. En pust i bakken før holeturen. Flere deltakere Pulje 1 ved Pulje 2 ved
På veg opp??