Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Romsdalseggen Søndag 1. Juli 12
Flott dag over Romsdalseggen! Sjelden har turen over eggen gått i så fine forhold, stille, passe varmt, god sikt og snø i unnabakker.
 
Men det hele startet med ei regnbyge da vi møttes ved Kavlihjørnet. Det gjorde vel og sitt til at deltakerantallet ikke ble flere enn 14personer.
Undertegnede hadde sjekket snøforholdene kvelden før, og fant ut at «ekstremvarianten» var den beste å gå, så sant det ikke kom skodde i fjella. I Jamnåbotn lå det fremdeles mye snø. Heldigvis var det høyt skydekke da vi startet, men utrykt for regnbyger.
Oppe ved Venjesdalsvatnet begynte skydekket å sprekke opp. Da vi så oppover Tonberg-skåra så vi at det fremdeles lå «flekk-om-te» med snø.
Det gikk med jevnt tempo oppover. Vi prøvde å unngå mest mulig kryssing av snøflekkene, så vi gikk ofte i snøglepper langs kanten av snøen. Ruta denne gangen ble derfor litt annerledes enn normalt.
Under Holstind tok vi vår første offisielle matpause. De som ville det kunne ta seg en tur til tinden. Videre oppover gikk det nå svært greit. Vi unngikk å krysse noe snø til vi kom på toppen. Sola var nå tidvis framme, og uten vind kunne vi ta oss god tid til å nyte utsikten.
Turen langs eggen gikk nå dels på snø, og dels på den «utsmelta» bremmen langs eggen. Blant deltakerne var det en utbredt oppfatning at dette var mye finere enn å gå langs Besseggen.
For undertegnede var det kjekt å se at sikringene som var satt opp ved Halasskaret hadde tålt å stå imot kreftene fra all snøen som kom i vinter.
Ved Åkesvarden var det ny matpause. Her kunne vi virkelig legge oss ned å strekke på beina.
Videre nedover mot Nesaksla gikk det nå jevnt og trutt, vi møtt folk som kom oppover, bl.a. Bjørg Brevik, som på tross av sin høge alder fremdeles har krefter til å gå opp på de høyeste toppene.
Siste stopp ble nå Nesaksla. Herifra delte nå følget seg opp. De som skulle hente bilene i Venjesdalen dro først. Mens resten gikk nedover i eget tempo, avhengig form, knær og balanse. Frank Dahle som dessverre var indisponert fr å stille på denne turen, var disponibel som sjåfør til og fra Venjesdalen.
Disse var med på turen: Kristin Aklestad, Eli Vollset, Karina Kristiansen, Ingrid Årnes, Rolf Grytten, Trond Gjerde, Gunder Ølstadløkken, Unni Rønning, Jens Are Hagen, May Grete Gridset, Ole Langdal, Turledere: Ivar Hole, Terje Vold, Nils Hole (referent)(Bilder kommer senere)
 
 
Snøforholda, 1.  juli Første pustepause før Tombergskåra. Fotograf Gunder og Romsdalshorn Unni og May Grete i skaret under Holstind Vi kunne gå langs snø-glepper enkelte steder.
Litt kliving ble det og. ...og klatring i 3 meters lengde. Blånebba, 1320 meter over havet. Turistbåt på veg inn fjorden. Romsdalseggen sett fra Blånebba.
Langs mesteparten av eggen kunne vi gå på ei snøfri rand. Stramming av kjettinger Kliving opp Halsaskaret Med utsikt ut Romsdalsfjorden Siste felles rast ved Åkesvarden