Admin
TUR REFERAT
Lauparen i Tresfjorden Søndag 23. September 12
Årets siste dagstur i nydelig høstvær.
 
Kun 2 turgåere hadde møtt fram i tillegg til turlederne. Skuffende få i det nydelige høstværet. Vi kjørte til Tresfjorden og tok av til Kjersemfjellet.
På Vågstranda ventet det en kollega av Oddvar som også ville bli med oss på tur.

Vi startet fra Grytalisetra og der på skiltet sto det Lauparen 3 t 15 min, så da var det bare å legge i veg. Det hadde vært kaldt om natta så stien var noe frossen og delvis bløt, men lettgått ,så etter ca 1 time var vi ved Grytalivatnet og kunne se toppen av Lauparen. Vi tok ei god matpause oppe i stigningen med utsikt til et speilblankt Grytalivatn. Det var mange andre som også var på tur idag, sola varma godt og en mann hadde til og med funnet fram shortsen.

Trasèen oppover var fin og ble etterhvert brattere, så vi steg fort. Siste metrene var det nysnø og litt glatt. Men etter 3,5 t var vi på toppen. Utsikten var bare helt fantastisk i det klare høstværet. Mat + utsikt ble nytt om hverandre. Ei stor ørn svevde høyt der oppe, det ble som en ekstra bonus.

Vi tok det rolig på nedturen. Det ble noen småpauser for sola varma godt, og det hastet ikke å avslutte turen. Vi så også en flokk ryper, et artig og sjedent syn for det var vel 14-15 stk.

Alle var enig om at det hadde vært en kjempefin tur!

De som var med: Randi Hjelvik, Randi Hole, Kjetil Talberg
Turledere Oddvar Brevik og Randi Uri(ref.)
 
 
Klar til å bestige Lauparen. Kvitnykja i bakgrunnen. Målet langt oppe til venstre. Maten smakte godt i sola og utsikt til et speilblankt Grytalivatn. Det ble brattere etter hvert.
Oppover - oppover gikk det ! Yess ! 1 434 moh og full vinter ! Flott utsikt mot Sunnmøre. Panoramautiskt 1 Panoramautsikt 2
På heimveg Kjempefornøyd gjeng ! Nede ved Grytalivat igjen. Nydelige høstfarger.