Admin
TUR REFERAT
Blåfjellet/Blånebu i Nesset Søndag 2. September 12
Vi fikk sett den flotte Blånebua på toppen av Blåfjell, men ikke den fine utsikten.
 
Som arrangør var vi spente på om det møtte noen på Kavlihjørenet denne dagen. Værmeldinga var ikke den beste, og det var langt å kjøre. Heldigvis møtte det 4 personer i tillegg til vi to som var turledere.
Bilturen gikk om Sølsnes og Eidsvågen opp bomvegen til Meisalfjellet. Været var brukbart, noe vind, skodde rundt toppene, men oppholdvær.
Denne turen var satt opp som «Stikk-ut-tur» i regi av idrettslaget i Eidsvågen. Det var tydelig at mange hadde gått turen tidligere på sommeren, for det var godt merket og oppgått sti innover myrene i retning Blåfjellet. Denne dagen var det tilsynelatende ingen andre enn oss som gikk turen.
Oppe i skardet før den bratte stigninga begynte, tok vi matpause. Det virket nå som været begynte å bli dårligere. Vinden økte på, og de første regndråpene begynte å komme.
I samlet følge tråklet vi oss oppover ryggen av Blåfjellet. Etter hvert ble været så surt, at hadde vi ikke visst at der oppe i skodda lå bua, så hadde vi snudd. Det var stor lettelse da vi kunne se bua.
Bua var romslig med vinduer i alle retninger. Det var breie benker langs veggene og åpent ildsted og ovn i midten. Undertegnede hadde tatt med seg ved, og denne ble snart tatt i bruk. Bua var godt isolert, så det tok ikke lang tid før før temperaturen nærmet seg 20 grader. Klær ble tørket, mat og drikke kom fram, og vi fikk ei riktig trivelig økt inne i bua. Ute pisket regnet mot vinduene, og sikten var bare noen 10-talls meter.
Etter en times tid inne i bua mannet vi oss opp til å begynne på returen. Været var det samme. Vi måtte være forsiktige på nedturen, steinene var glatte, og et uhell her oppe kunne gitt oss unødige problemer.
Midt i ruskeværet møtte to fjellvandrere som og var på vei opp til bua. De fikk beskjed om at bua var oppvarmet, noe som sikkert ga motivasjon for det siste stykket.
Til lavere vi kom til bedre ble været. Etter hvert ga regnet seg, og nå vi løftet blikket mot Blåfjellet kunne vi av og til skimte toppen.
I følge beskrivelsen i «Budstikka/Kortreiste turer» av utsikten fra toppen, skal den være spesielt flott. Dessverre så vi lite av den denne gangen, men det frister til en ny tur senere.
Disse var med: Randi Hjelvik, Randi Uri, Randi K. Hole, Arne Eide, Bea Vange og Nils Hole (turledere)
 
 
Det første stykket var våtlendt. Halvveis Opp mot toppen Få meter igjen til Blånebu Godt å komme innomhus
God stemning i varmen fra vedovnen Disse var med på turen