Admin
TUR REFERAT
Trollstigrunden (Stigrøra-Strupen-Bispevatnet-Stigrøra) Tirsdag 11. September 12
Turlagets første høstlige kveldstur.
 
Vi ville teste om det kunne være interesse for å bli med på kveldsturer om høsten, derfor hadde vi på programmet i år satt opp to turer i september.
Denne første turen gikk til Trollstigen. Vi kalte den Trollstigrunden etter som turen startet fra ny-restauranten, gikk mot Utsikten, videre mot Strupen, så oppover mot Bispevatnet, og til slutt ned igjen til restauranten.
Det var tydelig at høsten var på anmarsj. Det lå nysnø rundt toppene, og på terrenget så vi at det hadde regnet en del i dagene forut for turen. Heldigvis var været ganske fint denne ettermiddagen.
Terrenget på denne runden er lettgått. Mye går på bart berg og stein, så etter en times gange var vi oppe ved Bispevatnet. Her var det tid for en matpause, og for å besiktige den flotte brua som vi bygde i fjor, men som dessverre ikke tålte den store snøtyngden som var i vinter.
Det ble en heller kort matpause ved vatnet. Vi hadde nemlig truffet to basehoppere som var på vei til Bispen, og som ville kaste seg ned i Isterdalen og seile forbi Bispesvingen kl. 2000. Dette ville vi selvsagt oppleve. Derfor hastet vi ned til bilene ved restauranten, og kjørte ned til svingen for å nå det spektakulære stuntet. Det gjorde vi.
Vi kunne se hopperne gjøre seg klare ved kanten av stupet. De hadde med seg bakkemannskap i Bispesvingen som kunne rapportere via radio om vindforholdene her nede. Plutselig var den første hopperen i lufta. Denne seilte forbi svingen i god avstand. Og landet trygt på parkeringsplassen nede i dalen. Også nummer to hadde et vellykket hopp. Han valgte en linje rett over hodene på oss. Å feste dette på et fotografi er som en ser, ikke det enkleste.
Oppmøtet på denne turen var brukbart, men kanskje mindre enn forventet. Det tar kanskje tid å få innarbeide et slikt tilbud. Om det er behov for dette får vi diskutere senere. Det var i alle fall spennende å få oppleve et basehopp på nært hold.
Disse var med: Torill Prestegård, Ann Karin Hage, Kåre Vold, Åge Endrerud, turledere: Bea Vangen og Nils Hole.
 
 
Med utsikt over det nye turistanlegget Kåre og Åge på vei over brua. Brua fungerte fremdeles som bru Deltakerne på turen Basehopperne klare til utsprang.
Basehopper i farta! Basehopper eller hva??