Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Gråhø i Reinheimen Søndag 14. April 13
Denne gangen bommet vi på datoen for turen. Etter tre uker med nesten sammenhengende kulde, klarvær og kjempeføre, kom lavtrykk og uvær på turdagen!
 
Værmeldingene for denne søndagen var ikke gode. Det var derfor imponerende at 6 personer møtte til start på en så lang tur.
Turen var lagt opp som en overgangstur, med start fra Lesjaskog og med avslutning i Rånåbygda. Vi parkerte derfor en bil i Rånåbygda for at vi skulle hente de andre to bilene som stod ved Grønfossen (i starten av Grøndalen).
Fra morgenen av var været ikke så aller verst, overskyet, kuldegrader med sus i tretoppene.
Vi kom oss fort oppover lia mot Grønvesetra og Enstadsetra. Det var fine skispor oppover så vi brukte minimalt med krefter det første stykket.
Vi tok en kort drikkepause ved Enstadsetra, og observerte at det tjuknet til oppover Grøndalen.
Neste etappe gikk så opp dalen. Nå begynte motvinden å bli merkbar. Skisporet fauk igjen, og det var vanskelig å gå der underlaget var fastest. Etter hvert ble sikten også dårligere.
Vi bestemte oss for å ta første matpausen der skogen tok slutt. Her var det egentlig en lun rasteplass som undertegnede hadde ordnet til forrige søndag. Nå var denne føke igjen, og heller ikke så lun som sist. Vi fikk laga oss en benk for 6 personer, og hadde det riktig gemyttlig i snøkavet.
Mens vi satt der, innså vi alle at noe lengere var det hensiktsløst å prøve på. Etter en lang og god pause, var det derfor klart for returen. Denne gikk lett og glatt nedover. Snøen var blitt kram, feste var dårlig, men det gjorde ikke noe ettersom det for det meste var nedoverbakke.
Klokka to var vi nede ved bilene. Det ble ikke den lange fine turen vi hadde håpet på, men alle var glade for at vi hadde fått beveget oss litt også denne dagen.
Disse var med: Harald Kavli, Kristine Lie, Jon Monsås, Rune Hole, Bea Vangen og Nils Hole (turledere)
 
 
Drikkepause ved Enstadsetra Oppover Grøndalen økte motvinden Det hustrig og humørfylt matpause Nok et hustrig og humørfylt matbilde To brødre i litt roligere omgivelser på returen ved Enstadsetra
Flere deltakere ved Enstadsetra Fornøyde deltakere tross en amputert tur.