Admin
TUR REFERAT
Storhammeren over Høljenes Mandag 29. April 13
En tur for spesielt interesserte? Jevn tung motbakke helt til topps. Skikkelig bonus med flott utsikt!
 
Været var ikke så aller verst denne kvelden, tørt, apil-kaldt med en disig sol.
Ved oppstart fra vanndammen ved Bjørmosen var vi 12-13 personer. Første etappe gikk opp til mobiltelefon-mast på ryggen ovenfor.
Videre gikk turen til første opptaket ved hammeren ovenfor. Her er det lagt ut kjetting, men for anledningen hadde undertegnede lagt opp tau for at opptaket skulle gå enklere. En del synes det nok var litt skummelt, men med forsikringer om at det verste var unnagjort, var alle med på den videre ferden.
Nå gikk turen i sikk-sakk oppover ryggen. Vi fulgte en gammel merking, som stedvis kunne være vanskelig å følge. Etter hvert nærmet vi oss bekken som kommer ned fra botn bak Nesaksla. Vassføringa var ikke spesielt stor, så kryssinga gikk uten problemer.
Siste etappen stod nå igjen. Undertegnede hadde på forhånd ryddet litt trær og busker, i tillegg var skogen lysåpen og lauvfri, så det var enkelt å finne en god trasee oppover.
Etter en og en halv times gange, var vi på toppen av Storhammeren. Et flott rundskue åpnet seg. De fineste jordbruksområdene i indre Romsdal lå under oss.
Nå var det tid for å nyte utsikten sammen med litt niste og varm drikke. En halv times pause går fort i slike omgivelser.
Turen tilbake gikk uten problemer. Etter vel en halvtimes gange var vi tilbake ved bilene.
Jeg stilte spørsmålet om dette kunne være en aktuell turmålstur, men det unisone svaret var at dette var en tur for spesielt interesserte!
De spesielt interesserte var: Bjørg Brevik, Anne Karin Hagen, Torill Prestegård, Bea Vangen, Marit Søholt Stokes, Åge Endrerud, Sissel Stangenes, Randi Roald, Randi Uri, Oddvar Brevik, Perry Kavli, Viggo Dahle og Nils Hole (turleder)
 
 
Første etappe til mobiltelefon-masta. I sikk-sakk oppover ryggen Kryssing av Akslabekken Samling på toppen Trivelig matpause med flott utsikt
Avslappende matpause