Admin
TUR REFERAT
Lomstjønna på Vågstranda Tirsdag 7. Mai 13
Kveldstur til idylliske Lomtjønna på Vågstranda
 
Åtte var møtt opp på Åndalsnes samfunnshus for å bli med på kveldstur. Vi har fått ny møteplass for turene våre, hvis ikke annet blir annonsert.
Været hadde vært dårlig med regn og tåke, men nå var det lettet. Vindstille og sol.
Vi fordelte oss i to biler og reiste til Vågstranda. Det ble en lengre tur enn planlagt fordi vi hadde missforstått møteplassen. Til slutt etter veiledning pr tlf fra kjentmann og lokal guide Ole Bjerke fant vi frem og kunne starte turen.
Vi startet på Kjølset 56 moh, på traktorvei som gikk over til godt oppmerket sti som slynget seg oppover mot den fine Bjerkesetra. Tydelig å se at det har vært en fin setervei en gang i tiden. Nå er den mindre brukt og gror igjen. Det var fint å gå der nå, men blir verre når sommeren kommer og gress og busker får bedre tak.
Vi tok en kort stopp på Bjerkesetra for å nyte utsikten og se på de fine seterbuene. Etterpå fortsatte vi til vi kom over tregrensen hvor vi tok en matbit og litt drikke. Her var det utsikt helt ut til havet og inn i Romsdalsfjorden. Vi så Romsdalen fra ytterst til nesten innerst.
Etter pausen forsatte vi opp til Lomtjønna 653 moh. Vi var redd for mye snø, men det var bare flekkvis etter setra og opp. Rundt Lomtjønna var det fortsatt vinter og is på vannet.Vi tok oss en god rast i en hyttevegg og nytte resten av den fine vårkvelden.
Når vi startet nedturen var det godt å finne lue og hansker i sekken. Det blir ganske skarpt når solen går ned så tidlig på våren. Turen gikk fort og greit unna, og vi var nede ved bilene kl. 22.30 etter en lang kveldstur.
Vi var så heldige å ha med oss lokal turleder og kjentmann Ole Bjerke. Han hadde mange gode historier og god kunnskap om området som han villig delte med oss. Takk for at du beriket turen for oss.
Disse var med: Anne Karin Hagen, Anne Lise Gjerde, Åge Endrerud, Perry Kavli, Unni Rønning, Grete Marie Rypdal og turledere Ole Bjerke, Randi Uri og referent Torill Audsen Prestegård.
 
 
Her starter vi opp lia. Første stopp Bjerkesetra
Kjentmann Ole og turleder Torill Fin utsikt mot Trollstolen og Blåstolen Utsikt mot havet og Julsundet
Utsikt mot Lomtjønna og bak Trollstolen mot Prosten Fin utsikt innover Romsdalsfjorden Framme på Lomtjønna Lånte en hyttevegg ved Lomtjønna