Admin
TUR REFERAT
*AVLYST * Rollbottskorkja om Litleskorkja i Tresfjordfjella Søndag 8. September 13
AVLYST Selv om turen ble avlyst, forhindret det ikke våre turvenner fra Nordmøre, Asbjørn og Erling Stenberg å gjennomføre turen den søndagen. Her kommer derfor en beskrivelse av turen og noen bilder som kan inspirere oss til å ta turen neste år.
 
Jeg lovte et lite turreferat:
Tok turen til Litleskorka og Rollsbotnskorka på egenhånd.
Flott vær og litt folk i fjellet.
Turen er grei, men mer krevende enn turen til Trolltind, sett fra mitt ståsted ihvertfall.
Litt sleip sti opp Kleiva, og tausikringene over svaet var absolutt ikke til å stole på!
Grei sti opp til skaret under toppen på Litleskorka, men forholdsvis bratt, og det var viktig å holde seg til, eller i nærheten av den oppgåtte stien.
Angret ikke på at jeg tok den ekstra avstikkeren opp til toppen på Litleskorka. Siste stykke går langs en forholdsvis smal og luftig egg, men den var grei å gå.
Enkel klyving/gåing litt til venstre for eggen det siste stykket fram til toppvarden. Flott og luftig utsikt fra toppen.
Så må en et stykke ned igjen (dvs. 200 høydemeter) før en når ryggen opp mot Rollsbotnskorka. Ryggen opp er bratt, men kanskje ikke fullt så bratt som opp til Litleskorka.
Forholdsvis tydelig sti, det siste stykket er merket med rødflekker. En må helt opp på eggen før selve topppartiet, derfra er det tydelig merking opp til toppen.
Litt klyving det siste stykket til toppen. Fra mitt ståsted: Bratt og litt luftig, men ikke spesielt utsatt. Gode fingertak.
God plass og flott utsikt på toppen!
Etter litt samråd med andre turfolk jeg traff valgte jeg å gå ned til sørenden av Kleivvatnet, se vedlagt kart og GPS-spor.
En sparte dermed noen høydemeter, og slapp å gå den bratte stien ned fra Litleskorka.
Jeg fulgte rester av sti og spor etter folk, ellers ga ruta seg stort sett selv.
Ryggen ned til vatnet vekslet mellom forholdsvis slake områder og partier med hamrer som en kunne gå rundt.
Videre gikk det sti langs vatnet til Kleiva. Stien hadde et litt utsatt parti, der en måtte over en liten fjellhammer som går ned i vatnet.
Legger ved noen bilder og kart fra turen.

Asbjørn
 
 
Kart over turen Eggen på Litleskorka Kleivvatnet Kleivvatnet 2 Litleskorka sett fra Kleiva
Litleskorka sett fra skaret Litt utsatt parti i Kleiva Opp Rollbotnskorka Siste stykket var uegnet for hunder Siste stykketnmot toppen av Rollbotnskorka