Admin
TUR REFERAT
Blåtind - Midttind - Trolltind i Måndalsfjella Søndag 25. August 13
Topptur i maxvær. Det var varmt, vindstille og sol på Blåtind, Midttind og Trolltind.
 
Vi startet turen fra Reistaddalen med div. bilpendling opp dalen. Vi hadde fått lånt nøkkel til bommen, og brukte to biler til å kjøre alle deltakerne øverst oppe i dalen. Da hadde vi vunnet ca. 400 høydemeter.
Turen til Fjellsetra var da ikke lang. Fra Fjellsetra tok vi stien som gikk opp mot Svartevatnet. Ved skoggrensa tok av stien, og gikk inn i botn av Reistaddalen. Det var tørt og fint å gå i terrenget. Etter en drikkepause, bar det oppover lia mot Blåtinden.
Vi hadde alliert oss med Børge Østigård som kjentmann på denne turen. Han hadde gått opp turen noen dager tidligere, så vi gikk nok den optimale traseen både på opptur og nedtur.
Første matpausen tok vi så i botn under Blåtind. Det var godt og varmt å sitte i solhellinga og nyte mat og prat.
Turen videre fulgte så ryggen opp mot tinden. Her møtte i også andre turfolk som var kommet opp fra Daugstadsetra. På grunn av det flotte været kunne vi gi oss god tid på toppen. Utsynet mot kysten og innover Romsdalsfjorden var spesielt fint denne dagen.
Turen videre vår nå lett å gå. Vi stoppet selvsagt på Midttinden. Observerte merkelige steinstøtter på vei ned fra denne tinden, og tok på nytt en lengere matpause på Trolltinden.
Geologien i området var litt særegen. Selve Trolltinden består av en tung, mørk bergart, en gabbro i følge det geologiske kartet. Like nedenfor gikk bergarten over i en helt kvit farge, antageligvis en anortositt. Overgangen og kontrasten mellom disse to bergartene var sylskarp.
Turen tilbake gikk ned lia til Svartevatnet. Selv om det var varmt i lufta, lot ingen seg friste til å bade.
Resten av turen fulgte så stien fra Svartevatnet ned til Fjellsetra og deretter tilbake til bilvegen.
Disse 17 var med på turen: Yngvill Holm, Asbjørn Stenberg, Erling Stenberg, Ole Langdal, Jon Monsås, Bea Vangen, Randi Hjelvik, May Grethe Gridset, Perry Kavli, Jan Frilund, Astrid Frilund, Harald …, Kjetil Talberg, Kåre Vold, turledere: Børge Østigård, Oddvar Brevik og Nils Hole (ref)
 
 
Ved enden av bilveien, klar for avmarsj. Fra Fjellsetra med utsikt mot dagens mål, Blåtind (f.h.), Midttind og Trolltind. Oddvar og Perry på vei opp fra Fjellsetra Første matpausen På toppen av Blåtind
På toppen av Midttind På toppen av Trolltind Merkelige varder på Midttind Merkelige geologiske kontraster Utsikt innover