Admin
TUR REFERAT
Fjørå - Sandfjellet- Gudbrandsjuvet Søndag 30. Juni 13
9 stk møtte opp ved samfunnshuset kl.0900 og blei med på turen over fjellet til Valldalen i strålende vær.
 
Vi parkerte bilene ved Gudbrandsjuvet og tok maxitaxi videre til Hauge øverst i Fjørå. Fra skogsveien opp til Nysetra hadde vi fin utsikt innover og utover fjorden. Da vi kom inn i skaret mot Valldalen fikk vi utsikt mot baksida av romsdalsfjella (Taskedalstinden og Brekkehornet).Videre gikk turen over Grønnhaugen før vi måtte krysse elven og en liten stigning opp mot Trollkykjebotnen.
Nils med sine kunnskaper forklarte oss om endemoreneer og forskjellige steinarter. Området er kjent for aine sjeldne seinarter.
I Trollkyrkjebotnen er det bygd ei hytte av stein (serpentin)som en kan søke ly for været i. På steinene rundt hytta har folk hogget inn navnene sine - som en hyttebok. Her tok vi oss en god pause før siste etappe mot Sandfjellet (labradorstein). Her er det fin utsikt oppover og nedover Valldalen.
Returen gikk om Trollkyrkjebotnen og i litt steinur ned mot Myreheiane. Derifra på sti ned til Gudbrandsjuvet hvor vi hadde parkert bilene.
De som var med:
Marit Stokes, Kristin Aklestad, Ole Langdal, Randi Uri, Anne Karin Hagen, Perry Kavli, Nils Hole. Turledere: Kari Hjelme og Torill Prestegård.
 
 
Trollkyrkjebotn er målet. Randi tar en teknisk pause Gjengen i fint driv oppover fra Nysetra. Noen var ute på sykkeltur også. Fuglerede på stien.
På vei over Grønnhaugen - utsikt ned mot Valldalssiden. Serpentinstein (brun) i front og labradorstein (grå) bak. Torill nyter utsikten mot Trollkyrkja. Alle samlet foran hytta til gruppebilde.
På toppen av Sandfjellet. Det smakte godt med is då vi kom tilbake til Gudbrandsjuvet. Så var det å finne veien tilbake til bilene.