Admin
TUR REFERAT
Grovaskarsbua i Brøstdalsområdet Søndag 2. Mars 14
Skitur på lite og hard snø til Grovaskarbu.
 
Det var med en viss skepsis vi arrangerte skitur denne helga. Det har nesten ikke kommet snø siden begynnelsen av desember. Det har vært en usedvanlig mild februar måned, og den første hestehoven var allerede observert i slutten av denne måneden. Ville noen i hele tatt være interessert i å bli med på skitur under slike forhold??
Vi ble gledelig overrasket. 11 personer var møtt opp ved parkeringsplassen på Fremre Brøstet. Føret var ikke det beste, hardt skareføre, så vi måtte smøre med klister.
Så lenge klisteret satt på skia, gikk det lett å gå inn til Furuholen. Her måtte vi legge på nytt lag med klister, eventuelt å bruke feller. Det var lite liv å se i området, ingen andre personer, og bare en flokk ryper som vi jaga opp i skogbandet. Så lenge vi hadde feste mot underlaget, var det lett å gå i terrenget. Snøen var hard og bar godt.
Vi var spente på om bua i Grovaskardet var nedfokket eller låst og vanskelig å komme inn i. Heldigvis viste det seg at de som har laget bua, var klar over problemet med tilkomsten på vinterstid. Bua hadde nemlig ekstra inngang fra taket! Dette benyttet vi oss av. Alle 11 fikk plass inne i bua. Dette passet godt, for ut var det en sur vind som vi gjerne ville unngå.
Det ble ei trivelig økt inne i bua. Mat og drikke ble fortært, og selv om vi ikke hadde tid til å fyre opp, satt vi så tett at det ble litt varme fra naboen.
Turen tilbake gikk uten store problemer. Klisteren sleit vi av skia, så mange av oss la på et ekstra lag for å komme fram det siste stykke til parkeringsplassen.
Disse var med: Svein Birger Skjølsvik, Randi Uri, Randi Hjelvik, Ole Langdal, Bea Vangen, Torill prestegård, Anne Karin Hagen, Randi Rørhus, Per Rørhus , Turledere: Kari Hjelme, Nils Hole (ref)
 
 
Teknisk stopp ved Gamlegarden Med utsikt mot Brøstdalen Tett samling i bua Inngangen til bua Start på heimturen