Admin
TUR REFERAT
Lundsfjellet på Vågstranda Tirsdag 29. April 14
I 2005 gikk vi den samme turen, men i motsatt retning. Også den gangen hadde vi med oss Ole Bjerke som kjentmann.
 
Ole møtte oss denne gangen ved avkjøringa til Brudeskar/Helgestøa. Vi var 8 personer som møtte. Været var brukbart. Etter en lengere varmeperiode, var det nå blitt en god del kaldere, og nysnøen lå ned i fjella.
Denne gangen var stien over Lundsfjellet nymerka. Visst nok for at vi skulle komme!? Takk til de som gjorde jobben. Det var lett å finne fram, selv om det lå mye rotvelta skog etter «Dagmarorkanen».
Ole kunne fortelle mangt om det vi passerte underveis. På det høgste punktet på ruta var det en gang i tida foregått vardebrenning. Her kunne en se 3 andre vardebrenningstopper/veter: Horja, Vikenakken og Veten. Videre passerte vi det som en gang i tida hadde vært ei seter til Lundsgardene. Her var det nå bare enkelte steiner som kunne antyde spor etter folk.
Før vi begynte nedstigninga til Lundsbøen tok vi matrast. Her måtte Randi H. tre i aksjon som sjukepleier. Ved passering av en av de mange rotveltene, var Ole så uheldig å slå hode opp i en tørrkvist, med det resultat at han fikk en flenge i hodebotn. Med hårklipp og strips lot det seg gjøre å stanse blødninga.
Kl. 2030 var vi nede ved grusvegen rundt Vågen. Her takka vi Ole for følget, og traska så tilbake til bilene ved Brudeskar. En fin oppstart på kveldstursesongen.
Disse var med: Ole Langdal, Kåre Vold, Randi Hjelvik, Marit S. Stokes, Oddvar Brevik, Åge Endrerud, Ole Bjerke og Nils Hole (ref.)
 
 
Start på merka sti fra Brudeskar Bratt første oppstigning Skilt på toppen som forteller at her er Lundsfjellet Kåre på det aller høyeste punktet Spor etter Lundssetra
Kjentmann Ole til behandling Matpause med fin utsikt over Vågen.