Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Jonsoksteinen på Marstein Tirsdag 6. Mai 14
Jonsoksteinen på Marstein - årets første "klippetur"
 
9 personer møtte på Samfunnshuset denne ettermiddagen og målet var åretes første klippetur til Jonsoksteinen på Marstein. Ferske, fine og helt nytrykte Turmålhefte 2014 ble lagt i sekkene. Dette var beskrevet som en kort og lett tur.

I Romsdalen omtrent midt på rettstrekninga på E136 på Marstein, tok vi av en jordbruksveg opp mot Karlsgråtind. Vi fulgte en veg til vi kom til et jorde, hvor det var parkering. Vi la merke til at blåbærlyngen var helt brun og opptørket så det blir desverre lite bær å plukke i år.

Vi gikk langs et traktorspor på høyre side av jordet over en kanal og videre opp til Gamle Kongevei, her tok vi til venstre og fortsatte gjennom granskogen. Etter ca 200 meter tok stien av til høyre gjennom ei glenne i granskogen og videre gjennom en gammel skogsveg opp til sydsiden av Jonsoksteinen hvor turbok og klippetang var. Det var lagt ut tau langs svaet opp til toppen av steinen. Her var det flott utsikt både oppover og nedover dalen. Vi hadde en lang og god kafferast her. Vi lurte litt på hvor navnet Jonsoksteinen kom fra og det kunne Randi Marstein som dukket opp på sin daglige trimtur fortelle, nemlig at en mann hadde omkommet der en Jonsokaften.
Foruten utsikt opp og ned dalen er steinen en flott plass å beskue basehopping fra Karlskråtind da du står tilnærmet rett under exit.

Når vi kom ned til Gamle Kongevei igjen, fortsatte vi videre et stykke nedover dalen, da det var en fin vårkveld og vi ville forlenge turen litt. Vi kom snart til en idyllisk rasteplass med bord/benk ved Olaskarsgrova hvor det ble en liten stopp og fotografering før vi vendte nasen heim igjen.
Alle var enig at det hadde vært en koselig tur!

Disse var med:
Bjørg Brevik, Anne Karin Hagen, Sissel Stangenes, Åge Endrerud, Anita Johansen, Ole Langdal og Kåre Vold. Turledere: Torill Prestegård og Randi Uri (ref.)
 
 
Åtte av ni som var med på kveldstur Evigunge Bjørg på vei opp lia
Anita snart på toppen Åge og Randi på vei opp på steinen Kåre under mektige Kalskråtind Matrast oppe på Jonsoksteinen Tok en avstikker ned til Oliskarsgrova siden turen var så kort