:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Kvassetind Mandag 1. Mai 06
10 deltakere på årets 1. mai tur. Turen måtte framskyndes pga. lite snø i fjella.
 
I lettskyet pent vær, var det 9 stk. som møtte opp på Skare i Måndalen med Kvasstind som målet.
Vi kjørte innover mot Månvatnet til vi møtte snøen. Det korta ned mye på vegen vi skulle gå. Vi bar skiene i veksling mellom snø å bar veg opp til parkeringsplassen.(bilde 1 og 2)
Etter en kort pause, var det på med skia, og til å krysse seg fram mellom barflekkene. Ved Månvassetra kom vi inn på et gammelt skuterspor der snøen de fastere. Dette sporet fulgte vi opp til Månvatnet.(bilde 3)
Nede ved Månvatne tok vi oss matpause. Det var godt å sitte inn til hytteveggen. Vi så blå himmel og solen tittet fram.(bilde 4)
Fra hytta hadde vi har ei tung stigning på 300 høgdemeter foran oss. Oppe i lia ovenfor Månvatnet fulgte vi et jervespor oppover i retning Kvassetindvatnet.(bilde 5)
På høgda overfor vatnet lå en rygg som er fri for snø. Der tok vi oss en pause.(bilde 6+7)
Så gikk vi langs Lillebua inn i boten under Kvassetinden.(bilde 8). Videre gikk vi oppover på breen og opp i skaret. Da var det ikke langt igjen til toppen.(bilde 9)
På toppen var det vindstille og solen kom fram, så her var de godt med et solbad.(bilde 10)
Etter å ha hatt en lengre matrast, fikk vi besøk av Sverre Vold. Han hadde starta noe seinere en oss.(bilde 11)
Så var det tid til å ta fatt på heimturen. Snøen var fast med et lite bløt lag på toppen, så de er fint og renne nedover.(bilde 12)
Det ble noe bløtere når vi kommer ned mot Månvatnet. Det var ikke alle det gikk like fort med nedover, så vi satte oss nede ved vatnet og ventet til de siste var kommet ned.
Opp frå vatnet er bakken bratt, så her var det tungt å komme opp på bakglatte ski. Det gikk lettere for de som valgte ikke ta av fellene før på toppen
Vi rente oss så ned til parkeringsplassen, fikk skiene på ryggen, og tok så vegen ned igjen til bilene.
De som var med: Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Randi og Nils Hole, Kari Hjelme, Elin Malones, Tyra, Jorun og Torgeir Næss, Terje Vold (turleder og referent)
 
 
Kari, Torgeir og Jorun klar til å ta på skia. 2.	Eivind på parkeringsplassen