Admin
TUR REFERAT
Grønbotn, Rangåbotn, Mongebotn, Mongehamrane Søndag 17. August 14
Tur i nytt terreng. Vi observerte dyregraver og herbør langs ruta, og tok inn på Statkrafthytta og Mongevassbu for matrast.
 
Værmeldingen for turen var ikke den beste. Det skulle småregne til å begynne med, og så øke på etter hvert. Heldigvis ble det ikke slik. Det regnet litt underveis, men etterhvert ble været bedre, og vi så også glimtvis til sola.
Ettersom det var langt å kjøre, var oppmøtet for turen satt til kl.0800. 11 personer møtte. 3 personer ville gå langs Bakkevatna og ned i Søredalen/Grøvdalen bl.a. for å få med seg ett av årets turmål, mens resten, 8 personer, ble med på den oppsatte turen.
Ved starten i Sandgrovbotn gikk vi innom en teltleir, der 4 velvoksne karer hadde ligget i flere dager for å gå turer rundt om i området. De hadde ikke vært så heldige med været, og hadde hatt mye skodde.
Innover Grønbotn var det lett å gå. Halvveis inne i dalen leita vi etter Grønbotnherbøret, men fant ikke. Derimot fant vi andre ting. Ett par stolpesko! Disse prøvde vi på en av kraftstolpene som stod i området. De virket utmerket. Stolpeskoa ble avlevert på Statkrafthytta som vi etterhvert kom til. Her tok vi vår første matpause. Det var enighet blant deltakerne at det var synd at en slik hytte ikke kan komme flere til nytte.
Videre gikk nå turen videre mot Mongebotn. Vi fant både Alnesherbøret og Rangåvassherbøret og tilhørende dyregraver og ledegjerder. Vi hadde med oss Øystein Mølmens beskrivelser over fangstanlegg i Rauma kommune som veiviser.
Etter hvert som vi nærmet oss Mongevatnet ble været bedre. Det var stille og lettskyet ,og så godt at vi tok den neste matpausen utenfor bua. Her kunne Randi og Alfred bidra med historier fra området.
Mange var nok spente på nedturen. Heldigvis var det begynt å tørke opp en del, så stien var ikke på det sleipeste. Med forsiktig gange, og god hjelp av busker og trær gikk turen ned hamrene uten uhell. Halveis nede tok vi turlederne adjø med resten for å hente bussen inne i Sandgrovbotn. Tanken var at resten av deltakerne skulle vente ved Kors kirke til vi kom tilbake, men det ville tatt lang tid. Randi og Alfred foreslo derfor at de kunne kjøre deltakerne til «Næs». Som sagt så gjort. Tusen takk til begge for denne servicen!
Disse var med på hovedturen: Kristin Aklestad, Torill Prestegård, Kåre Vold, Anita Johansen, Randi Marstein, Alfred Brøste, Ole Langdal og Nils Hole. Disse gitt til Bakkevatna: Randi Valde, Bjørg Brevik, Marit. Søholt Stokes.
 
 
De eneste vi møtte på turen Rast i Statkrafthytta Kåre hadde med middagsmat på turen Alnesherbøret Dobbel dyregrav med ledegjerder
Været letter. Lettelse i antrekk. Uterast ved Mongevassbua Forsiktig gange Pause ved Mongehamrane Fornøyde turdeltakere