Admin
TUR REFERAT
Trollkyrkja i Valldalen(NB! endret dato) Lørdag 23. August 14
Årets langtur gikk til Trollkyrkja i Valldalen. Vi kom nesten på toppen.
 
Det var annonsert som tung og luftig tur. I tillegg var værmeldingene litt usikre m.h.p.skodde og regn, så kun 6 personer møtte opp lørdags morgen.
Turen startet fra Gudbrandsgjuvet kl. 0900. I det fjerne kunne vi se målet for turen, en spiss tind, 1762 m.o.h. Underveis skulle vi passere to setre, først Alstadsetra og deretter Heisetra. Den siste setra lå på nesten 800 m.o.h., så da vi kom dit, hadde vi gått 1/3 av oppturen. Her tok vi en god matpause, før vi fortsatte innover et litt flatere terreng til Fremste Heivatnet. Været så langt hadde vært bra - vi så og sola i perioder.
Den videre turen gikk nå i brattere terreng. Først opp langs ei brelv, og deretter i ur innover og oppover mot tinden. Når vi så på kartet som var utgitt i 1969, var det tydelig at vi gikk i et terreng som nylig var blitt fritt for bre-is. Mye løs grus lå fremdeles på blankskurte berg, og store steiner lå ustabilt. Dette førte til at vi brukte en del tid før vi nådde eggen opp til Trollkyrkja.
Klokka var nå passert 3, og skulle vi nå toppen ville det gå nok en time opp og tilsvarende ned til samme punktet. Utsiktene for regn og eventuell skodde var og truende, så vi bestemte oss for å returnere fra dette punktet.
Trollkyrkja er ellers en klassisk tind, som kunne vært brukt som et lærebokeksempel på hvordan tinder dannes. Over eggen så vi rett ned på Nakkebren. Hadde vi kommet på toppen hadde vi også sett Trollkyrkjebreen, og der vi gikk hadde breen lagt bare for noen tiår siden.
Nede i ura tok vi vår tredje matpause. Heldigvis hadde det sluttet å regne så vi kunne lette på antrekket på siste delen av turen.
Klokka 7 var vi kommet ned til bilene ved Gudbrandsgjuvet. Det hadde selvsagt vært et ekstra pluss å kommet seg på toppen, men når vi så oss tilbake mot tinden, så vi at skodda lå tjukk, helt ned mot skoggrensa. Da tror jeg alle var enige om at vi hadde gjort ei riktig vurdering i å snu før toppen.
Disse var med: Kristin Aklestad med hunden «Bassi?», Randi Hjelvik, Bea Vangen, Kåre Vold, Nils Hole (ref. ) og Ole Langdal (turleder).
 
 
Start fra Gudbrandsgjuvet. Trollkyrkja i det fjerne I lett terreng ved Fremste Heivatnet Opp langs breelva. Godt humør tross ur og stein! I samla flokk på eggen
Så langt kom vi på veg mot toppen Nakkebreen på andre siden På veg ned igjen