Admin
TUR REFERAT
Snøhetta og Snøheim Lørdag 20. September 14
Snøhetta 2286 moh. Årets sise turlagstur gikk til Snøhetta på Dovrefjell som er landets høyeste topp utenfor Jotunheimen.
 
Det var 22 forhåndspåmeldte til denne turen. Vi hadde hatt et flott høstvær lenge med gode temperaturer, men meldingene til helga lovte ikke så godt. Finværet hadde tenkt å ta pause.
Avreise fra Åndalsnes var kl.07.15, vi måtte rekke bussen på Hjerkin kl. 09.45. Vi var redd noen ville melde avbud pga dårlige meldinger, men vi ble faktisk flere. 27 personer startet fra Snøheim. 7 møtte opp på Hjerkin, 1 hadde reist dagen i forveien.
På bussturen inn til Snøheim var vi så heldige at vi fikk se en flokk med moskus, de sto helt inntil veien. Bussen stoppet så vi fikk sett dem på nært hold og tatt bilde.
Fremme på Snøheim fikk vi som skulle overnatte satt igjen noe utstyr så sekken ikke ble så tung.
Vi startet fra Snøheim kl. 10.30 i fint og kaldt høstvær. Etter en time tok vi første rast, den tok vi ved foten av fjellet rett ved ruinene til gamle Snøheim. Pausen ble kort, vinden økte og vi ble fort kalde. To av de etteranmeldte valgte å snu. Vi andre startet på turen mot toppen. Det ble lite med pause oppover utenom små drikkepauser. Været var for dårlig til det. Sterk vind, regn og tåke mot toppen. Underveis hadde vi luftet tanken om å snu, men alle var innstilt på å komme seg opp. Vi så ikke toppen før vi var helt oppe. Vel oppe tok vi oss en velfortjent matpause og så oss litt rundt. Utsikten var lik null, nysnøen lå som et fint teppe rundt toppen. Vi fikk bruk for alle klærne vi hadde med.
Når vi startet på nedturen var det snø i luften. Etter å ha gått et stykke lettet heldigvis tåken så vi fikk fin utsikt utover fjellheimen. Vi 11 som skulle overnatte og 3 til tok det litt roligere og hadde en pause til for å nyte utsikten. Resten av følget valgte å skynde seg for å rekke en buss tidligere enn planlagt.
To valgte å ligge i telt. Vi andre fikk et stort 6-mannsrom på deling. Det gikk fint med 3 på gulvet. Hytta var helt fullboket lang tid i forveien, så vi var heldige som fikk et rom. Det var godt med varm dusj og avslapping før felles middag kl. 20.00. Vi var 11 på langbordet til en koselig avsluttning på dagen. Det ble servert nydelig soppsuppe, laks og kake til dessert. Knut Hoem hadde med seg gave til Snøheim "Fotturer i Romsdalen" som ble overrakt til hytteverten under middagen. Noe han satte stor pris på.
Neste dag var vi oppe kl. 07.00 og stilte oss i frokostkø. Slappet litt av på hytta etterpå før vi tok bussen tilbake til Hjerkin. Siden det var så tidlig på dag la vi inn en liten tur til. Vi besøkte "viewpoint Snøhetta" før vi tok fatt på turen hjem. På veien opp dit forteller en rekke med steinheller deg om Dovrefjells historie gjennom siste 10.000 år. Ved toppen kommer du til viewpoint Snøhetta hvor Snøhetta troner majestetisk i horisonten. I dag lå den i tåke, men flott utsikt til fjellheimen ellers.
Disse var med: Jan Olav Frilund, Astrid Frilund, Ann Iren Lislien, Harald Inge Hatle, Gerd-May Gjelden, Marit Fladset, Knut Hoem, Kåre Vold, Helge Kristiseter, Nils Hole, Randi Hole, Berit Hågensen, Randi Hjelvik, Kristin Aklestad, Bea Vangen, Maria Vangen, Ole Langdal, Odd Arild Lindset, Hilde Moltumyr, Sonja Moltumyr, Svein Birger Skjølsvik, Per Kristian Lund, Edin Rånå, og de to som snudde. Turledere Randi Uri og Torill Audsen Prestegård referent.
 
 
Flere moskus beitet langs veien til Snøheim. Ruiner fra gamle Snøheim
Første pause Godt med varm drikke og mat på toppen
Snøheim i sikte Turlederne Kos inne på hytta
Laks til middag Overrekkelse av gave til hytteverten viewpoint snøhetta