Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
Høgnosa Tirsdag 9. Juni 15
Tur til den egentlige Høgnøsa
 
Litt av poenget med å sette opp turen hit som en av årets turmål, var å gjøre folk bevisst på hvilken topp som bærer navnet Høgnøsa med rette. Toppen som på Åndalsnessida i de senere åra har blitt kalt Høgnøsa, har egentlig vært en navnløs topp. Etter forslag fra avdøde Ola Heinåli, skal denne toppen nå hete Høgaksla. Da slipper en forvekslingen med at to nabotopper har samme navn.
Som kveldstur er dette en forholdsvis lang tur. Vi skal opp over 800m. Noen hadde derfor valgt å starte litt på forhånd.
Vi som kom bak i hovedtroppen telte 8 stk., mens de som var foran var 5 stk. Turen opp Furulia gikk i jevnt tempo. Vi var spente på hvor vi ville møte snøen. Denne våren har nemlig vært litt uvanlig kald. Normalt skulle det ha vært bart hele veien opp til toppen, men dennne gangen møtte vi snøen i det vi krysset Steinselva. Vi tok en matrast på en morenerygg før vi skulle begynne på den siste stigninga opp mot toppen. Rundt oss var det snø.
Vi nådde igjen fortroppen da vi kom på topppen. Sammen kunne vi nyte deilig konfektsjokolade som Marit hadde spandert. Dessverre fikk hun ikke selv smake sjokoladen etter som hun valgte å returnere ved Steinselva. Elva var litt stor, så det var forståelig at mange kvidde seg for å krysse denne.
Utsikten fra toppen mot Isfjorden er enestående. Det uten tvil det beste utsiktspunktet dersom en vil studere bebyggelsen i Isfjorden. Varden er gammel og solid, og det gjorde seg bra å få satt opp en postkasse med vardebok her oppe. De som går Romsdalseggen om Høgnøsa bør få med seg dette punktet på veien over eggen.
På turen tilbake til Furulia og IILs klubbhus gikk vii samla flokk. Vi var nede ved bilene i 2230-tida.
Disse var med på turen: Bjørg Brevik, Lindbjørg Vike, Randi Hjelvik, Randi Uri, Randi Roald, Kari Hjelme, Sidsel Stangnes, Kristin Aklestad, Ole Langdal, Kåre Vold, Turledere: Åge Endrerud og Nils Hole(Ref)
 
 
På veg oppover Furulia Karene på turen Matpause omgitt av snø Samla tropp på toppen Ved vegskille til Romsdalseggen
Pause på nedturen, ved Torihytta