Admin
TUR REFERAT
STIGBOTN VATNET (Trollstigen) Tirsdag 7. Juni 16
Stigbotn, der varm og kald luft møtes = skodde.
 
Denne kveldsturen ble en typisk illustrasjon hva som ofte skjer på sommerstid her oppe. Ut på ettermiddagen kommer det inn fuktig varm luft fra kysten og inn i Isterdalen. I Stigbotn og fjella omkring ligger det fortsatt mye snø, og kald luft siger nedover. En av de første plassene der disse luftmassene møtes er på Trollstigen. Resultatat av møtet blir tjukk skodde. Slik ble det også denne kvelden. Det var god sikt til like før vi begynte turen, men så kom skodda.
Målet med turen var egentlig høgde 1210 på ryggen opp til Storgrovfjellet, men på grunn av skodda gikk turen inn til Storgrovvatnet i stedet. Her var det fortsatt is på vatnet og en del snø i terrenget, så vi returnerte til en lunere plass for å ta matpause.
På turen fikk vi og testet om nymerkinga som Ole og jeg foretok i fjor høst fungerte. Vi fikk erfare at den relativt korte avstanden mellom de rødmerka vardene var nødvendig i skoddeværet vi hadde denne gangen.
Disse var med på turen: Oddvar Brevik, Siri Sekkesæter, Bea Vangen, Randi Hjelvik, Kristin Aklestad, Kåre Vold, turledere: Ole Langdal og Nils Hole(ref)