Admin
TUR REFERAT
INNERDALSTÅRNET Fredag 2. September 16
Turen til Innerdalstårnet ble en ny og stor opplevelse for alle.
 
Vi startet fra Åndalsnes på fredags ettermiddag. Første etappe gikk til Sunndalsøra der vi stoppet og tok en matbit. Det var vanskelig å finne åpne kafeer etter kl. 1800, så vi endte opp på en bensinstasjon. Bea og Jon fikk i siste liten øye på en Thai-kiosk, og var veldig fornøyde med det de fikk kjøpt der.
Ved parkeringsplassen i Nerdalen ble overraskelsen stor da vi så hva enkelte deltakere hadde med på turen. Kåre hadde med seg både ryggsekk, to fulle plastposer og ei stor termokanne! Det siste skulle være en overraskelse til oss andre da vi kom fram til hytta.
Etter en times gange oppover Innerdalen var vi framme ved hytta. Her var det passelig med folk. Jentene fikk eget rom og vi gutta fikk sovesal på loftet. Etter hvert samlet vi oss i på fellesstua, der Kåre kom fram med termokanna. Krone-is til hver deltaker ble delt ut! Dessverre hadde ikke isen holdt seg kald fra Kåre reiste fra Sauset til han 6 timer seinere delte ut overraskelsen. Men det smakte jo godt med softis!
Neste dag våknet vi av at regnet plasket på tunet. Skodda lå langt nede rundt «Tårnet». Vi satset på at været ville bedre seg ut over dagen, så ca. klokka 0900 startet vi på turen. Da var det allerede blitt oppholdsvær. Med Kåre i front gikk det radig oppover lia. Første stopp var varden oppe ved skoggrensa. Allerede da så vi at skodda løftet seg oppover. Ved Storvatnet så vi at skodda fortsatte å lette, og vi kunne skimte toppen av Tårnet.
I jevnt og rolig tempo forserte vi oppover skaret. På vei oppover fant Ole matplanta Kvann som alle fikk smake. Det smakte godt. Øverst i skaret tok vi så en velfortjent matpause for å samle krefter, og for å forberede oss på den siste klive-etappen opp mot toppen. Med hjelp av et kort tau, og litt veiledning underveis, kom vi alle på toppen uten problemer. Skodda var borte og vi hadde et flott utsyn mot Innerdalen og fjella i øst. På ny kunne Kåre by på overraskelser. Denne gangen fikk vi servert fiskevafler, der innholdet besto av mjøl, hyse, kalkunegg, malt kålrot og gulrot! Turfølget som kom like etter oss fikk servert spesialvaflene til Kåre. Takk for all god servering på turen, Kåre!
Returen ned til hytta, og turen heim gikk som planlagt.
Disse var med på turen: Jon Kvam, Kåre Vold, Bea Vangen, Kristin Aklestad, turledere: Ole Langdal og Nils Hole (ref.)