:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Brukernavn
Passord

TUR REFERAT
I flatt lende under en blå tråd (Romsdalen) Tirsdag 9. Mai 17
«I flatt lende under en blå tråd»
 
Spørsmålet til deltakerne på turen, 23 stk., var følgende: Hvilken litterær person har brukt dette bildet etter å ha passert omtrent på dette stedet?
Ingen kunne svare på dette spørsmålet, selvsagt ingen av de 13 flyktningene som denne gangen var med på kveldsturen, men heller ingen av «urbefolkninga». Svaret var A.O.Vinje fra «Ferdaminne fra sumaren 1860». Jeg vil tro at da han passerte Horgheimseidet denne sommeren og så opp mot himmelen, kneiset Romsdalshorn og Trolltindane så mye oppover at det som lå imellom ble som en blå tråd.
Slik var det dessverre ikke i dag. Etter en kald værperiode der snøen lå langt ned i fjella, begrenset skodda og skyer sikten oppover mot en blå himmel.
Vi startet fra parkeringsplassen på «Eidet», og gikk sørover mot de freda fornminnene. Fulgte så stien langs elva nedover til Trollveggen camping. Her tok vi av nedover en hjortesti til elvebredden av Rauma, der Eiafossen begynner. Dette må sikkert være en av de beste fiskeplassene i Rauma, etter som laksen her står ei stund for å greie å forsere Eiafossen.
Videre fulgte vi en grusveg ut til gamle-riksvegen, og tok matpause ved benkene som vegvesener har satt opp mot elva. Flyktningene hadde fått beskjed om å ta med matpakke og drikke til turen, noe de også hadde gjort, skikkelig på norsk maner.
Ved Grytten kraftstasjon fikk vi vist og forklart hvordan vi i Norge skaffer oss elektrisk kraft. Sikkert ganske forskjellig for hvordan det skjer i tørre land som Syria og Eritrea.
Turen gikk nå tilbake på rasvollene på oversida av ny-riksvegen, langs foten av «Hornet» og tilbake til parkeringsplassen. Jeg tror det ble en passe tur for våre utenlandske venner. De fikk et innblikk i hva litt av norsk turtradisjon går ut på. Håpet er at noen har lyst å bli med på flere turer.
Disse var med: Kawa, Jwan, Lukman, Osman, Mohammed, Aziz (alle fra Syria), Solomun, Fidel, Biniam, Gilamichael, Shewit, Awet (alle fra Eritrea) , Rafed fra Irak, Kåre Vold, Anita Johannessen, Bjørg Brevik, Oddvar Brevik, Oddbjørn Grøtta, Elsa Krohn, Gunnhild Dahle, Jeanette Løkkevig, Turledere Ole Langdal og Nils Hole (ref.)