Admin
TUR REFERAT
Torvløysa Tirsdag 3. Juli 07
Hele 17 deltakere på en forholdsvis lang kveldstur var imponerende. Med på turen var også Åndalsnes Avis.
 
Kl 18.15 startet vi fra parkeringsplassen på Nysetra. Første del er sti i slak stigning i terreng med skog, før det åpner seg opp. Vi tok første pause på Telen, 456 moh, hvor det er bok ved varder som vi skrev oss inn i. Åndalsnes Avis sin representant var ivrig med å ta noen "intervjuer" og bilder ved Telen. Nå ble det gradvis brattere og mer ur. Vi tok en mat rast noe under toppen på Aksla før vi tok siste del av ura. Fra Aksla flater det ut mot Midtryggen og mange ble overrasket over Torvløysas bratte bakside mot Herje vatnet. Opp til selve Torvløysa er det til slutt en stigning, men stien var flott og etter ca 2 t 15 min var alle på toppen.

Vi rastet en halvtime på toppen. De fleste benyttet sjansen til å stikke hodet innenfor den nye flottae hytta like under toppen. I føle tempearturmåleren på utsiden av hytta var det + 8 grader. Man kan vel si at det var tendenser til noe (kald) vind på toppen, men utsikten var upåklagelig.

Vi fulgte samme rute ned igjen, men merkelig føltes det ut som om det var mindre ur ned igjen. Muligens kan dette skyldes at vi traff enda bedre med rutevalget ned igjen.
Forøvrig var det flere som bemerket at det var besynderlig hvor langt det var ned igjen den siste delen i skogen. Dette kan muligens skyldes at både hode og kropp blir noe sliten kl 22.30 om kvelden i fri luft.

Disse var med:
Elsa Krohn, Kari S. Hjelme, Linda S. Klungnes, Sissel Stangenes, Vigdis Brevik, Trude Heggem Brevik, Bjørg Brevik, Edvard Søvik, Jostein Reiten, Frank Dahle, Åse Paulsen Sæther, Gerd T. Sæther, Rigmor Sødahl K, Eva Strauma, Anne Karin Hagen og Oddvar Brevik
 
 
Her har vi akkurat kommet ut av skogen på tur opp. Anders Hagen fra Åndalsnes Avis i samtale med deltaker ved Telen. Flott utsikt ved rast før siste del av ura opp til Aksla. Signering i bok på toppen av Torvløysa: Jostein og Linda. Ved hytta like under toppen av Torvløysa: I bakgrunnen bl.a.: Oravatnet, Frisvoll fjellet og Måndalen
Kommer dette bildet i Åndalsnes Avis ? Eller dette ? Den observante vil telle kun 14. En tar bilde, to hadde startet nedturen pga ferge og en snudde. Utsikt mot Molde på vei ned. PÅ vei ned ura. Tatt fra ura mot Telen, Nysetra og Molde.
Siste pause. Edvard danner baktroppen. Solnedgang som lovet i turbeskrivelsen.