Admin
TUR REFERAT
Skageflå Lørdag 4. August 07
Fra Skageflå til Geiranger, lørdag den 4. august 2007. Hyggelig med veldig god oppslutning! Totalt 29 stykker deltok denne lørdagen.
 
Med privatbiler fra Åndalsnes og videre med sightseeingbåt fra Geiranger kl. 11:30, der vi hadde forhåndsbestilte plasser. Værmeldingen var slett ikke så verst, men da vi gikk på båten, begynte det å regne. Regnet fortsatte til vi kom tilbake til Geiranger – da stoppet det! På returen til Åndalsnes hadde vi bare fint vær!

Siden vi var så mange, ble vi sluppet i land fra sightseeingbåten på uttur, dvs etter ca 15 minutters båtttur. Deretter gikk ferden rett opp – bokstavelig talt! Skageflå ligger på ca 250 meters høyde. Utsikten var flott. Rett over fjorden og litt mot venstre, så vi over til Knivsflå og de 7 søstre. Etter vel en times pause gikk det videre oppover. Først rett opp, men etter hvert flatere. På Skageflå var sammen, men etterpå gikk alle i sitt eget tempo tilbake mot Geiranger. Neste stopp var Humlungsetra på ca 540 meters høyde. Dette var turens høyeste punkt. Turen fra Humlungsetra og ned til Humlung gikk jevnt nedover på fin sti, med flere utfordringer på veien i form av glatte svaberg. Heldigvis ble det ikke meldt om noen verre skader enn dyvått tøy - og utsikten var fantastisk flott hele veien!

Klatringen opp til Skageflå startet 12:30 og innen klokken var 16:00 var alle kommet seg ned til Humlung. Flere hjalp til med å kjøre biler frem og tilbake mellom Humlung og Geiranger, så de fleste slapp å gå dette siste stykket langs veien. Flere benyttet anledningen til et restaurantbesøk i Geiranger. Returen var individuell og de siste kom ikke tilbake til Åndalsnes før kl. 20:00.

Disse 29 var med:
Agnete Botnvik
Frode Sætre
Knut Sætre (12)
Borgny Monge
Cora Bakke Doseth + hund
Dagfinn Roald
Randi Roald
David Reistad
Sissel Reistad
Lisa Marie Reistad (9)
Edvard Søvik
Eivind Raanaa
Eli Vollset
Elin Malones + hund
Eva Haugen
Harald Krøvel
Yngvild Holm
Inger Ellingsberg
Sveinung Sæbø
Jostein Tryggeset
Marianne Owe
Britt Tryggeset
Kristin Aklestad
Kåre Vold
Marit Fladseth
Marit Irene Aukrust
Martha Myskja
Bjørg Brevik, turleder
Marit Søholt Stokes, turleder
 
 
Her skal vi på land! Like bratt overalt. En hjelpende hånd til å komme i land. 29 personer starter oppturen.
Verdensarven! Bratt! Stien var godt sikret overalt. Utsikt nedover Her har andre kongelige (..)gått før oss..!?
Utsikt mot Knivsflå og de 7 søstre. Verdensarven! Fremme på Skageflå. Utsikt fra løa. Litt til høyre for der man kan se på den andre siden av fjorden, ligger Knivsflå og de 7 søstre. Godt med innepause når det er regn ute!
Godt med innepause når det er regn ute! Godt med innepause når det er regn ute! Fellesbilde i regn. Det var ikke lett å samle alle på en gang. Antakelig greide vi det ikke!? Turen går videre. Her ser vi ned mot Skageflå.
Blide ansikter i regnet. Videre fra Skageflå. Ved Humlungssetra. Videre fra Skageflå. Luftig!?