Admin
TUR REFERAT
Juratind Søndag 19. August 07
Med forhåndspåmelding var det 17 deltakere som fikk være med turen til Juratinden. Det var mange flere som gjerne ville ha vært med, men p.g.a at det var en krevende tur, kunne vi ikke ta med flere denne gangen. Vi brukte ca. 12 timer på turen.Eldste deltaker på turen var 75år!
 
Fra Åndalses kjørte vi fram til Rabben innerst i Grøvdalen. Her fikk alle deltakerne utlevert hjelm og klatresele som vi hadde fått lånt av Aak og Romsdal Tindegruppe.
Skodda lå tjukk rundt oss da vi kom opp til skoggrensa. Vi kunne såvidt skimte Isfjorden gjennom disen.
Veien opp mot toppen gikk jevnt oppover med et par ekstra bratte bakke som vi måtte forsere.Vi hadde to matpauser før vi kom opp til breen.
Øverst på breen måtte vi ta på oss sikringsutstyr og legge ut tau for å komme opp på ryggen mot toppen.
På ryggen satte vi igjen sekkene. Idet vi skulle starte på siste etappen kom regnet og toppen ble borte i skodda. Vi fulgte ryggen oppover. Etterhevert ble det mere luftig så vi måtte legge ut to taulengder.
Rett under toppen møtte vi to isfjordinger på vei ned. De var glade for at vi hadde lagt ut tau som de kunne benytte.
På toppen var det null sikt og det kom spredte snøflokser, så det ble ikke lang pause der oppe før vi begynte på nedturen.
Det var godt at vi var sikret med tau på nedturen. Et par ganger glei noen av deltakerne på det glatte fjellet.
Etter at vi hadde passert breen og gått oss varme, tok vi den siste matrasten. Været var nå blitt bedre, vi hadde sikt nedover mot Isfjorden.
Vi kom ned til Rabben ca. kl. 2030.
Alle var godt førnøyd med turen,selv om været kunne vært bedre.Den mest fornøyde deltakeren var nok Randi Valde som snart fylte 75 år, som uten problemer nådde toppen. Gratulerer!
Disse var med på turen: Randi Valde, Bea Vangen, Torill Prestegård, Randi Hjelvik,Astrid og Jan Frilund, Harald Hatle, Magne Strand, Heidi Ringdal, Jorid Valde, Eivind Leite,Oddbjørn Viset,Nils Hole, Ivar Hole, Tore Hustad, Eivind Leite og turledere: Terje Vold og Jostein Brakstad
 
 
Utdeling av hjelmer og klatreseler. Turledere Terje og Jostein. Sauekadaver drept av jerven?! Randi, nesten 75 år, var med helt til topps. Føsrte vanskelige passasjen.
75-åringen holder godt følge. Skodde og regn mot toppen Endelig på toppen!! En kan ikke ha høgdeskrekk når alle skal med på fellesbilde! Glade damer på veg nedover!
Fornøyd turleder. Siste rast!