Admin
TUR REFERAT
Ljøsådalen - Ljøsådalshytta Søndag 11. Februar 07
Turen gikk i skikkelig kaldt og fint vintervær, med mye nysnø og -15 grader ved start fra parkeringsplassen i Skorgedalen. I begynnelsen var vi 6 turdeltakere, etterhvert kom flere til. Målet for turen var den nye Ljøsådalshytta. Der hadde Oddbjørn Eide reist opp kvelden i forveien for å varme opp hytta til vi kom. Det gjorde godt! Konklusjon: Det ble en flott skisøndag.
 
Et skikkelig høytrykk lå over Indre Romsdalen denne dagen. Stille, klar, blå himmel og minus 15oC var værforholda som møtte oss på parkeringsplassen i Skorgedalen.

Turen oppover dalen gikk i jevnt tempo. Kulden fristet oss ikke til å ta lengere pauser. Ved Ingridsetra møtte vi de første solstrålene. Videre oppover gikk vi igjen i skyggen. Fra Ingridsetra var det ingen som hadde gått før, så her måtte vi brøyte løype.

Vi hadde hørt rykter om at Oddbjørn Eide hadde tatt turen oppover dagen før for å overraske oss med varm hytte. Det stemte. Da vi så hytta, så vi samtidig røyken stige opp fra pipa. Dette ble satt stor pris på!!

Etter en lang og god mat og opptiningspause, returnerte vi nedover Ljøsådalen igjen. Det var tydelig at mange hadde det samme turmålet som oss denne dagen. På rekke og rad møtte vi kjentfolk på vei oppover til hytta.

Nedturen ble ikke så kald som oppturen etter som vi hadde litt mer sol på vei tilbake.
Dette ble en kald men fin oppstart på tursesongen i turlaget.
 
 
1.	Turlaget var tidlig ute (kl.930). Ingen andre å se oppover en kald, skyggefull Ljøsådal. Starttemperatur, minus 15 grader. 2.	Fire spreke damer (Inger, Bjørg og 2 x Randi) med godt humør. 3.	Dagens første solgløtt, ca. kl 1100, Smørbotntind i bakgrunnen. 4.	Endelig så vi målet  for turen, Ljøsådalshytta – med røyk fra pipa!! 5.	Det er første gang at turlaget arrangerer tur til denne hytta som ble oppsatt i fjor.
6.	Herlig å komme inn i varm hytte! Takk til Oddbjørn Eide for servicen!(i forgrunnen) 7.	Heimturen gikk raskt unna med oppgått skispor (som vi selv laget) og unnabakke. 8.	Ettermiddagssola ga lange skyger men også litt varme. 9.	Deltakerne på turen: Bjørg, Randi, Nils, Randi, Kristin og Inger.