Admin
TUR REFERAT
Opstadhornet Søndag 30. September 07
Endelig fikk vi en søndag med godt turvær! Etter tre avlyste turer p.g.a dårlig vær (snø, regn og ruskevær), fikk vi arrangert turen som planlagt. 16 personer var med. Turen gikk opp til Opstadhornet med start fra Søre Heggdal og nedkomst til Nøre Heggdal. Temaet for turen: Vil Opstadhornet rase ut i fjorden?
 
Etter som turen denne gangen gikk til Otrøya, gikk det en del tid til bilkjøring og fergetransport. Ca. klokka 11 var vi framme ved Søre Heggdal der vi kunne starte. Været var ganske bra, mildt, overskyet, oppholdsvær.
Det første stykket opp langs Heggdalselva gikk på en god sti. Vårt første mål var en liten rast ved Sømmehytta. De historisk interesserte mente at dette var hytta som biologen Svend(?) Sømme holdt til i da han under krigen kartla tyskernes militæranlegg på Aukra. Han ble arrestert her ute, men greide å flykte da han kom med båt til Åndalsnes.
Fra hytta gikk turen videre fram til brattkanten mot Romsdalsfjorden. Her hadde vi et flott utsyn mot Sunnmørs-og Romsdalsfjella. Vi kunne og sprekkene som geologene mener en gang i framtida kan bli en trussel for befolkningen langs fjorden. For oss så det ganske stabilt og fredelig ut. Sammenlignet med fjorårs-turen til Åkernesremna, og sprekkene vi så der, så dette lite ”bevegelig” ut.
Vi gikk nå videre på fjordsida av fjellet, og forserte til slutt ei bratt skråning opp til høgste punktet på ruta – Opstadhornet. Her skrev vi oss inn i vardeboka, og tok så en lengere rast med flott utsyn mot Aukra, Hustadvika og storhavet.
Heimturen gikk så videre nordøst-over mot Heggdalsvatnet. Vi fant ingen markert sti før vi var langt i dalen. Heimturen gikk derfor mye langs blaute myrer. Ca. klokka 5 var vi nede ved nordre Heggdal.
Vi kom tilbake til Åndalsnes ca. kl. halv åtte.
Disse vare med: Tommy Hattrem, Inger Ellingberg, Eivind Raanaa, Tove Sødahl, Kristin Aklestad, Elsa og Erling Krohn, Jostein Reiten, Edvard Søvik, Kåre Vold, Torill Prestegård, Nils Harald Nikolaisen, Eldrid Stenødegård, Solfrid Bådahl, Randi og Nils Hole
 
 
Første rast ved Sømmehytta 50-års konfirmanter fra Måndalen - nesten.Kåre, Edvard, Solfrid, Eldrid, Nils Harald og Inger Nils orienterer om sprekkene i området Endelig på toppen Rast på toppen av Opstadhornet