:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Svartevatnet om Mosetra Søndag 10. Februar 08
For første gang arrangerte turlaget skitur til Svartevatnet.Skarpt føre gjorde at flere foretrakk å gå/renne på skifeller både på oppturen og nedturen. 7 deltakere var med.
 
Vi var 6 deltakere fra Åndalsnes som møtte turleder Terje på Moen i Måndalen. Frydenlund boligfelt var sterkt representert med 3 deltakere.
Vi fulgte traktorveien nesten opp til Mosetra der vi tok den første rasten. Sola skein, men vi gikk foreløpig i skyggen av Venåskollen. Fra Mosetra og oppover var det ganske gjenvokst med småskog, så vi måtte gå litt i sikksakk for å komme fram.
I det terrenget åpnet seg kom også sola. Vi kunne nå se opp mot Vågeskaret og Trollstolen.
Det var typisk felleføre med skare og tildels is noen steder. For de som hadde smale feller kunne det være vanskelig å få godt feste i den siste bakken opp mot Svartevatnet.
Vel oppe ved bua ved vatnet var vi spente på om det gikk an å komme seg inn i bua. Det var litt småkaldt etter som sola ikke nådde ned til oss og en kald gufs stod oss imot. Heldigvis fant Terje nøkkelen så vi kunne nyte mat og drikke i ei lun bu.
Nedturen gikk omtrent i samme trase som oppturen. Det ble litt knall og fall gjennom småskogen. Skareføre og lite "styringsrom" gjorde at de fleste foretrakk å renne på skifeller ned det siste stykket fra Mosetra. Selv burde jeg kanskje og ha gjort det samme etter som nedturen førte til lei kneskade etter en skispagat.
Turen gikk i nytt terreng for de aller fleste, men ikke alle var like begeistret for det nye terrenget/ eller kanskje var det føret?
Deltakere: Randi Uri, Inger Ellingsberg, Torill Prestegård, Randi K. Hole, Odd Ivar Røhmesmo, Terje Vold og Nils Hole (Referent)
 
 
Blankis i starten Snart framme ved Mosetra Første rast ved Mosetra Sola kom fram i det vi kom ut av småskogen Vi går i skyggen av Prosten
Deler av turen gikk i skyggen av Prosten. Sol mot Trollstolen. Heldigvis fikk vi en lun rast i bua ved Svartevatnet.