Admin
TUR REFERAT
Grøndalen om Enstadsetra Søndag 9. Mars 08
11 deltakere var med på turen. For de fleste gikk turen til et nytt skiterreng. Kanskje ga det inspirasjon til å oppsøke terrenget på egenhånd senere?
 
Eivind hadde telefonert oppover slik at vi kunne parkere på vestsida av jernbanelinja på Lesjaskog/Mølmshaug, akkurat i starten på skiløypa oppover mot Grøndalen.
Været var bra men føret var litt problematisk ettersom snøen var kald mens det var varmegrader i lufta. Dette førte til at flere av oss klabbet selv om vi gikk tørrsnøsmurning eller skifeller. Heldigvis bedret føret seg etter hvert som vi kom oppover i høgda.
Ved Kvamsetra tok vi vår første matrast. Her kunne vi sitte i ly for vinden fra Grøndalen samtidig som vi kunne kjenne varmen fra vårsola.
Flere av deltakerne lurte på hvor turen gikk videre. Ettersom det blåste litt foreslo undertegnede at vi la turen om den åpne bua ved Kioesteinan. Her kunne vi ta den neste rasten innomhus, i tillegg hadde vi med oss litt ved som vi kunne bruke til oppvarming. Slik ble også resultatet: Vi rant ned til Grøna, gikk opp til elvemøte mellom Grøna og Veslgrøna, fulgte brinken til Veslgrøna opp til "Koiesteinbua". Her var det plass til alle deltakerne. Vi fyrte opp med medbrakt ved, tørka fuktige klær og fikk god tid til mat og prat.
Vi returnerte fra bua i 3-tida, og i halv-fem-tida var nede ved bilene.
Disse var med på turen: Edvard Søvik, Inger Ellingsberg, Bjørg Brevik, Torgeir Næss, Jorunn Kilskar Næss, Randi Uri, Odd Ivar Røhmesmo, Jostein Reiten, Randi Korssjøen Hole, Eivind Raanaa og Nils Hole (turledere)
 
 
På veg opp til Grønvesetra. Lesjaskog i bakgrunnen. Problematisk føre. Første rast i solveggen ved Kvamsetra En velfortjent blås etter første etappe. Endelig er vi nede i selve Grøndalen.
Vi nærmer oss Etterhvert fikk vi opp varmen i bua. Fornøyde deltakere