Admin
TUR REFERAT
Midthøa (Brøstdalen) Søndag 13. April 08
Turen til Midthøa gikk i flott vårvær og ypperlig føre. På toppen av høa hadde vi sjelden god utsikt til fjella og dalføra omkring. Eivind (på bildet) kunne se heim til "bardommens grønne dal og fjell" Rånåkollen! Vi var 9 fornøyde deltakere.
 
Det var store forventninger i skiforholda da vi kom fram til parkeringsplassen ved Brøste, skare med nysnø på toppen burde gi en lettgått tur. Noen valget å starte med skifeller, andre med tørrsmøring. Det har blitt slik etterhvert at mange ikke vurderer skismøring, men satser på at fellene er det beste og i alle fall det mest lettvinte helt til topps. I ettertid vil jeg påstå at skismøring var det mest fornuftige denne gangen. Selv om vi var kommet april måned, var det kaldt i lufta og snøen var stort sett tørr helt til vi nådde toppen.

Turn oppover gikk med stø kurs rett mot Midthøa som vi kunne se helt fra start. Oppe ved Tverrelva tok vi en kort rast, før vi begynte den jevne stigningen opp mot Høa. Ingen andre folk kunne vi se i området. Odd Ivar var vår stødige løypelegger. Etter hvert som vi nærmet oss Lågmidthøa økte vinden, slik at vi hadde problemer med å finne en lun rasteplass nummer to. Vi fant oss ei forsenkning under toppen hvor det var noenlunde stilt.

På toppen hadde vi flott utsikt i alle himmelretninger. Det var lite antydning til vår, både sørvendte og nordvendte fjellsider var hvite. Vi fikk raskt tatt et gruppebilde, og deretter bar det i telemarksvinger eller slakt kryssende skispor nedover fjellsidene. Det var god styresnø, og vi kunne renne nesten hvor vi ville.

Da vi kom tilbake til Tverrelva hadde var været så fint og tida så romslig at vi vi kunne puste på ei stund i solsida i småbjørkeskogen. Siste del av turen gikk ovenfor hyttene på Furuholen, i sikk-sakk gjennom bjørkeskogen og nesten i rennefart helt fram til bilene. En flott tur var til endes.

Disse var med: Terje Vold, Inger Ellingsberg, Frank Dahle, Randi Uri. Randi Hjelvik, Eivind Raanaa, Rune Hole, Odd Ivar Røhmesmo, og Nils Hole (turleder, referent)
 
 
Med retning mot Midthøa. Noen satset på telemarkski med feller (Frank t.v.) andre med løypeski og skismøring (Rune t.h.) Første Første rast ved Tverrelva Halvveis mot toppen. Det går luftig og lett! Med utsikt mot Brøstdalen
Rast nummer 2 på en lun plass under Midthøa. Grovskarbotn, Brøstdalen og Rånåkollen lengst bak. Nytt med Eivind. Eivind kommer jo fra den andre siden av Rånåkollen. Litt vindfullt på toppen. Odd Ivar og Rune rammer inn Kalskråtinden. Gruppebilde med samling på varden.
Lett og god styresnø Det var god tid til en ekstra rast ved Tverrelva på heimturen.