Admin
TUR REFERAT
Vermedalen - Dønttind Søndag 27. April 08
5 deltakere hadde en flott, lang dag i fjellet med godt vær, fine snøforhold. Vi brukte 8 t 45 m på turen. 3 deltakere tok den alternative turen til Vermedalssætran.
 
På vei oppover dalen i bilene regnet det mer eller mindre hele veien, men stemningen var god da yr hadde meldt sol. Og så snart vi kom oss ut av bilene på Sletta så sluttet det å regne, og opp skogsveien ble det gradvis mer sol og varmere. Første rast etter ca en og en halv times gåing ble tatt like nedenfor Vermedalssætran. Etter rasten fortsatte vi inn Vermedalen, hvor vi ganske snart begynte å ta ut litt høyde. Imidlertid så var det såpass mye snø i fjellet at vi holdt oss forholdsvis lavt, før vi startet oppstigningen mellom Tverååa og Rundekollen. Vi tok en ny rast bak en skavel, her var det utrolig varmt og stille, før oppstigningen på den breie sør øst ryggen på selve Døntinden. Nå ble det gradvis en kaldere vind og vinter klær måtte tas frem. Vi brukte 5 t 35 m opp og av enkelte ble det visst ekte idretts glede på toppen over å ha nådd målet for første gang.

Vi hadde en halvtimes rast på toppen og startet på hjemturen i fire tida. Vi fulgte samme rute ned igjen. På vei ned sør øst ryggen oppdaget Odd Ivar ferske jerve spor som hadde krysset våre spor på vei opp. En liten stund var turleder bekymret for at Odd Ivar ville kjøre rett ned i Romsdalen i sin iver etter å få et glimt av jerven. Litt staking i Vermedalen ble det, men vi kom oss greit ned til Vermedalssætra, hvor vi tok en siste korte pausen. På grunn av mye snø fikk vi kjørt på ski nesten helt ned til Sletta gården. Vi var nede ved bilene igjen i halv sju tiden. Men turen var ikke over her.

Ned Vermedalen ble det avtalt at vi skulle kjøre på Bjorli for å kjøpe middag. Hensikten med dette var å nyte det praktfulle synet av Dønttinden fra bilene på vei ned Romsdalen. Alt var imidlertid stengt på Bjorli, så middag ble inntatt på Mama Rosa og vi skilte ikke før i halv ni tiden på kvelden.

Deltakere:
Dønntind: Randi Uri, Randi Hjelvik, Odd Ivar Røhmesmo, Terje Vold (turleder 2) og Frank Dahle (turleder 1).
Vermedalssætran: Inger Ellingsber, Edvard Søvik og Bjørg Brevik (turleder).
 
 
Delatekrne på Sletta: Fra Randi H., Odd Ivar, Inger, Randi U., Terje og Bjørg Terje, Randi U. og Terje H. på vei over brua ved Vermefosssen. Ikke spesielt stor. Rani H., Terje og Odd Ivar studerer resultat av naturens krefter. 
Første rast like nedenfor Vermedalssætran: Terje, Randi H., Randi U. og Odd Ivar Første skikkelige utsikt mot toppen: Randi U., Odd Ivar, Terje og Randi H.
Rast før oppstigning av sør øst ryggen på Dønntind: Frank, Randi H., Odd IVar og Randi U. Vermedalen er lang. Siste ryggen før vi kommer på for toppen. Utikst fra for topp, 1.664 moh, til selve toppen, 1.674 moh. Rast p åtoppen. Fra venstre: Randi U., Odd Ivar, Randi H. og Terje
Odd Ivar i veldig flott stil Siste rast rett nedenfor Vermedalssætran Veldig fornøyd gjeng med avslutnings middag på Mama Rosa. Fra venstre: Randi H., Terje, Frank, Odd Ivar og Randi U.