:: Styret
:: Møtereferater
:: Turarkiv
:: Annen info.
:: Forslag
:: Gammel heimeside
:: Lover
:: Tur-informasjon
:: Utkast samarbeidsavtale MRT-ÅOT
 
 
Admin
TUR REFERAT
Veten, (Torvika) Tirsdag 13. Mai 08
Hele 17 deltakere på årets første kveldstur. 3 t 20 min ble benyttet inkl. pause på toppen. Torvikveten består av tre topper: 485 moh er den hvor bygg og mast står og bok er utlagt. Deretter er det to topper lenger vest, hvor det sikkert kan diskuteres hvilken som er høyest, men vi tror at den høyeste er den lengst vest, dvs mot Måndalen (506 moh. Disse høydene står oppgitt i bøkene på Torvikveten mens det nye kartet til Romsdalsfjelle (Romsdal.com) angir 484 og 503 moh.
 
Vi parkerte bilene ved enden av asflatert vei på Klungnes. Vi startet å gå rett opp på østsiden av markene til Odd Klungnes før vi ganske snart kom inn på god traktorvei. Det var fortsatt sol, men skyene hadde begynt å vise seg. Vinden var imidlertid fraværende. Etterhvert tok vi av fra skogsveien. Her valgte turleder enn noe bratt og tilgrodd oppstigning opp til stien som tar oss opp til myra, hvor stien fra Gyldenåsen også kommer opp. Deretter er det godt merket og tydelig sti opp sørøst ryggen til toppen 485 moh. Her det bra stigning og til og med to partier med kjetting like under toppen 485 moh. Vi brukte 1 t 10 min opp til 485 moh. Her ble det i plenum bestemt å gå videre. Vi fortsatte på sti mot nærmeste topp til vest. Her tok vi pause med flott utsikt til Måndalen og Innfjorden.

Etter at mat og drikke var inntatt tok Odd Ivar initiativet til å gå på den toppen lengst mot vest også. Vi var derfor 6 stk som tok den korte turen og ble møtt av en enda bedre utsikt, men mindre plass på selve toppen. Lærdommen ble at ved neste tur må alle ta turen til toppen lengs vest.

Etter at alle hadde signert boka startet nedturen som fulgte samme rute, med et par småe unnatak. Vi fulgte den langt slakere stien den siste biten ned til skogsveien og skogsveien helt ned til asfaltert vei.

Deltakere:
Randi Hole, Marianne B., Torhild Mjelva, Sissel Stangenes, Inger Ellingsberg, Kåre Vold Staurset, Edvard Søvik, Odd Ivar Røhmesmo, Oddvar Brevik, Yngvil Holm, Randi Hjelvik, Signe Torhus.
De observant vil se at det mangler et navn: De fra styret som vet navnet kan jo bare legge dette inn.
Styremedlemmer på tur:
Eivind Raanaa, Bjørg Brevik og Terje Vold.
Turleder: Frank Dahle
 
 
Pause i krysning mellom sti og skogsvei når vi kommer opp på et litt flatere parti på myra. Her møter vi stien fra Gyldenåsen. Lang rekke langs kjettingen. Vi nærmer oss da toppen. Lagbilde ved trappa opp til bygningen på 485 moh. På toppen av 485 moh. med bygning og mast i bakgrunnen. Matpause ved topp vest for 485 moh. Flott utsikt mot Innfjorden.
Tatt fra topp lengst vest, 506 moh, mot de to andre toppene. 485 moh lengst mot høyre med bygning og mast. Til venstre toppen vi pauset på og man ser også folk her. Kåre og Terje på 506 moh med Måndalen og Blåstolen bak seg.