Admin
TUR REFERAT
Kavliaksla Tirsdag 10. Juni 08
I denne uka var det slutt på finværet. Turen gikk heldigvis mellom regnbygene. Stien var godt merka opp til Litj`aksla. 8 deltakere.
 
Stien vi fulgte fra Øvre Kavli var godt merka både med maling og plastbånd. Det var sagt at Isfjorden IL hadde arrangert et terrengløp langs denne traseen for to år siden. Oppe ved Litj`aksla åpnet terrenget seg mer. Kavlihei-myrene hadde vi til venstre og utsikt mot Isfjordsbygda til høyre.
Vi tok første rast ved hytta til en kjenning av Inger Ellingsberg. Deretter fortsatte vi oppover en litt dårligere sti opp mot Stor-aksla. Mange "kronglefuruer" passerte vi underveis. I vest så vi at det tjuknet til, og akkurat i det vi nådde toppen kom den første byga. Vi hadde heldigvis vinden i ryggen. Det gikk lett og gå over ryggen og ned til setrene på Kavliheia. Her fant vi oss en levegg hvor vi kunne ta den andre rasten. Humøret hos deltakerne var upåklagelig.
Etter ei god matøkt tok vi seterveien ned igjen til parkeringsplassen på Øvre Kavli.
For de fleste ble dette ei ny rute i et terreng de fleste har et forhold til om vinteren. Vi avsluttet turen i 9-tida.
Disse var med: Torill Mjelva, Randi Uri, Åge Endrerud, Kåre Vold, Inger Ellingsberg, Bjørg Brevik, Sissel Stangenes og Nils Hole (turleder)
 
 
Starten på stien opp på Litj`aksla På Litj`aksla flata det ut Inger på hyttetrappa til venninne som er eier av hytta. Utsikt fra hytta mot Isfjorden og Åndalsnes. Turleder måtte opp i
Typisk Romsdalsterreng! En blid gjeng på toppen av Stor-aksla Rast nummer 2 i le for nord-vesten. På heimveg.