Admin
TUR REFERAT
Rånåkollen (Bjorli) Tirsdag 17. Juni 08
De fleste av deltakerne på turen hadde gått rundt Rånåkollen (på ski). Få deltakere hadde vært oppe på Kollen. I dag ble det endelig anledning til det. I litt kaldt oppholdsvær var vi 15 deltakere som nådde toppen.
 
Referat fra Turlagets tur til Rånåkollen, Bjorli, tirsdag den 17. juni 2008

Brukbart vær her på Åndalsnes denne kvelden, men litt skodde oppe i fjellet. Var litt spent på været på Bjorli, men det viste seg å være riktig bra. Parkerte bilene på gården Øvre Haugen og begynte å gå oppover dyrka marka. Litt bløtt oppover lia da snøflekkene oppe i fjellet ga fra seg en del smeltevatn. Oppe ved varden ble det som vanlig navneskriving og fotografering.

Fortsatte videre innover ”kollen” til vi kom til varden som ligger ytterst på kanten. Her var det fin utsikt ned til gårdene i Rånå, og vestover til våre fjell og østover til Lesja. Været var riktig bra. Vi kunne på turen innover ”ane” litt skodde som kom på nordsida av kollen. Den stoppa heldigvis her … Matpakka og termosen kom snart fram, og praten gikk livlig.

Nedturen gikk etter samme sti som vi kom oppover. En fin liten kveldstur og et nytt sted for flere av oss som ikke hadde vært her før.

Disse 15 var med:
Karin Kylling
Bjørg Brevik
Frank Dahle
Erling Dahle
Inger Ellingsberg
Nils Hole
Randi Hole
Randi Uri
Terje Vold
Randi Hjelvik
Åge Endrerud
Elsa Krohn
Edvard Søvik
Kåre Vold
Eivind Raanaa, turleder
 
 
Det første stykket gikk oppover et langt jorde. Ved skoggrensa Utsikt over Bjorli Hvor har denne steinen kommet ifra? Det var flott utsikt fra rasteplassen innover mot Reinheimen nasjonalpark.
3 Randier var med på turen: Randi Uri, Randi Korssjøen Hole, Randi Hjelvik. Utsikt til Børa og Klenegen Det var godt å få skiftet klær på toppen. Litt kaldt på toppen. 15 deltakere. Ved toppvarden
Ved toppvarden Utsikt mot skiheisa på Bjorli Utsikt mot Lesjaskog Utsikt mot Pyttbudalen Rånåbygda ned mot høyre
Utsikt vestover Matrast ved varden ned mot Rånåbygda. Ned mot Rånåbygda Snart nede igjen